Sarjanousijat voittivat taas – nämä joukkueet etenivät jatkoon Divarin cup-kierrokselta

Loviisan Torilla pyyhkii hyvin Divarissa. Joukkue jatkaa myös Suomen Cupissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Merikoski SBT on osoittanut viime kierroksilla miksi se nousi keväällä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Joukkue kaatoi tänään tiukassa paikallistaistossa Limingan Niittomiehet 6-5.

Avauserän jälkeen LNM johti ottelua Kastellin monitoimitalolla maalein 2-1. Toisessa erässä Merikoski nousi kuitenkin tappioasemasta maalin johtoon. Kolmannessa erässä joukkueet osuivat lähes vuorotahtiin. Ratkaisevaksi jäänyt Merikosken 6-4 -osuma syntyi erän puolivälissä. Otso Tornberg kavensi vielä maalin päähän minuutti ja 20 sekuntia ennen loppua.

Sarjanousijan tehomies oli koko sarjan pistepörssiä johtava keskushyökkääjä Vesa Heikkinen tehoin 2+3. Ykköskentän laiturit Matti Viitajylhä ja Mika Heikkinen onnistuivat tehoin 2+1 ja 2+0. LNM:lta Tornberg oli ainoa, joka ylsi kahteen tehopisteeseen kahdella maalillaan.

Voitto oli Merikoskelle jo kolmas perättäinen. Pelissä riitti panosta, sillä paikallisen herruuden ja Divarin sarjapisteiden lisäksi taisteltiin Suomen Cupin jatkopaikasta. Näin ollen kolmen pisteen lisäksi Merikoski nähdään Suomen Cupin viidennellä kierroksella.

Tuplapanos (sarjapisteet ja cupin jatkopaikka) oli kaikissa perjantain ja lauantain Divari-otteluissa. Perjantaina jatkoon punnersivat jo NST ja FBC Turku.

Lauantain peleissä onnistui myös toinen sarjanousija, sillä Kirkkonummi Rangers nappasi niin ikään kolmannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi ÅIF:n maalein 7-5. Rangers on hävinnyt ainoastaan yhden pelin neljästä pelaamastaan ottelusta. Tänään sen tehokkaimpana pelaajana hääri Erik Helenius pistein 1+2.

Voittoihin ja jatkopaikkaan ylsivät lauantaina nousijoiden lisäksi sarjakärki Loviisan Tor, O2-Jyväskylä ja Nurmon Jymy.