Classic voitti vauhdikkaan kärkipelin – Johansson alusti neljä osumaa

Classic ei taipunut Seinäjoella. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigaa pelattiin sunnuntaina kahdella paikkakunnalla. Seinäjoella pelattiin todellinen jännitysnäytelmä, kun SPV taipui Classicille lopulta maalein 9-8.

Ottelun avauserä oli todella vauhdikas. Molempiin päätyihin siunaantui paljon vastaiskujen mahdollisuuksia ja maalipaikkoja. Classic niitä rakensi enemmän myös pidemmillä hyökkäyksillä.

Avausosuman iski Eemeli Salin vain 10 sekunnin pelin jälkeen. Jari Hankkio tasoitti ajassa 2.24. Kyseinen osuma livahti luvattoman helposti ohi Lassi Torisevan.

Tasan kymmenen minuutin pelin kohdalla Nico Salo vei Classicin taas johtoon nopean vastaiskun päätteeksi. Alle minuutti myöhemmin SPV pääsi toista kertaa pelissä ylivoimalle ja naulasi tällä kertaa Hankkion toimesta pelin tasoihin. Tällä laukaukselle Toriseva ei voinut yhtään mitään.

Classicin johdossa mentiin kuitenkin ensimmäisellä erätauolle, kun Tino Salminen yllätti Eero Kososen tarkalla laukauksella. Kuti pomppi Kososen varusteista etuyläkulmaan.

Toisen erän alussa Aaro Helin vei Classicin nopeasti kahden maalin johtoon. Nopeasti tuli kuitenkin myös SPV:n kavennus, josta vastasi jälleen kerran Hankkio. Seuraavan osuman iski Salin, mutta seuraavat kaksi teki SPV.

Punapaidat nousivat tasoihin, kun ensin Petri Hakonen katkaisi Janne Lammisen pitkän avauksen ja pallo ajautui Jukka-Pekka Pelto-Arvolle, joka pommitti pallon maaliin. Tasoitusosumasta vastasi taitavasti insweeper-laukauksella Ville Kuusela.

Vaan eipä hätkähtänyt Classic, sillä vain 20 sekuntia ennen toista erätaukoa Krister Savonen toimitti pallon maalille ja irtopallossa oli ensimmäisenä Lamminen. Näin päätöserään lähdettiin Classicin 6-5 -johdossa.

Kolmatta erää oli ehditty pelaamaan vajaat kaksi minuuttia, kun Classicin Salminen onnistui jo toistamiseen illan ottelussa. Seuraavat kaksi maalia iskikin sitten SPV. Ensin Janne Autio pyörähti Classic-maalin edessä, minkä jälkeen Sami Koski neppasi Henri Myllymäen syötön takatolpalta sisään.

Taas mentiin tasatahtiin, kun ensin Mikko Leikkanen siirsi Classicin ylivoimalla johtoon ja sen jälkeen Jyrki Holopainen tasoitti reipas minuutti myöhemmin. Salin viimeisteli hattutemppunsa ajassa 53.14 ja vei vieraat taas johtoon.

Vaikka Hankkio vielä viimeisellä minuutilla hätyytteli Classic-maalia ampumalla ylärimaan, niin lisäosumia ei enää nähty ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Ottelun tehomies oli neljä maalia syöttänyt Classicin Sami Johansson. Classicin Salin ja SPV:n Hankkio tekivät kumpikin kolme maalia mieheen.

Espoossa Oilers kaatoi Kuopion SB Welhot jatkoajalla maalein 5-4. Espoolaisten parhaat pistemiehet olivat tehot 2+1 tehnyt Justus Kainulainen, sekä kahdesti osunut Riku Holopainen. Ratkaisumaalin iski Antti Suomela. Welhojen tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Iiro Lankinen, sekä kaksi maalia viimeistellyt Eetu Sorvali.