Kaipion seuraajalle kenkää – jo toinen päävalmentajavaihdos kevään SM-kullan jälkeen

Vesa Pulkkisen pesti SB-Prossa ei kestänyt järin pitkään. Kuva: Juhani Järvenpää

Vesa Pulkkisen pesti SB-Prossa ei kestänyt järin pitkään. Kuva: Juhani Järvenpää

SB-Pro tiedotti tiistaina kotisivuillaan, että naisten liigajoukkueen päävalmentajan Vesa Pulkkisen korvaa Sami Saarikoski 3.12. alkaen. Pulkkinen ehti toimia pestissä toukokuusta lähtien.

Saarikoski on ollut SB-Pron päävalmentajana aiemmin kaudella 2011-12 ja tuota ennen hän toimi seuran valmennuspäällikkönä. Hän on toiminut sittemmin myös Tapanilan Erän naisten joukkueen päävalmentajana ja myös ikäluokkavalmentajana kyseisessä seurassa.

Samalla seura tiedotti, että Paula Jouhten liittyy valmennusryhmään. Jouhten pelasi pitkään naisten liigassa ja juhli peliuraallaan neljää Suomen mestaruutta. Hän on tehnyt valmennusyhteistyötä aiemminkin Saarikosken kanssa. Muut valmennusryhmän jäsenet ovat Jarno Kivinen (jatkaa apuvalmentajana), Eero Partio (fysiikkavalmennus) ja Aake Kettunen sekä Toni Varis (maalivahtivalmennus).

Pulkkinen seurasi omassa pestissään Matti Kaipiota, joka sai dramaattisluontoisesti potkut vain muutama päivä sen jälkeen, kun SB-Pro juhli SM-kultaa viime keväänä. Pron alkukausi on ollut ailahteleva, ja joukkue hävisi viime viikonloppuna sarjanousija Pelicansille. Sarjan suurin ennakkosuosikki on neljäntenä ja kolmen pisteen päässä kärjestä.

SB-Pron uutinen