Otahallissa trillerimäinen kamppailu – ErVi nousi takamatkalta voittoon

Eero Nuutinen tuuletti tänään kertaalleen. Kuva: Jarmo Koskela.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin tänään yksi kamppailu, kun Otahallissa EräViikingit kellisti kotijoukkue Indiansin maalein 7-5.

EräViikingit siirtyi ottelussa johtoon Mika Moilasen osumalla ajassa 5:16. Valtteri Kainulainen tasoitti reipas kaksi minuuttia myöhemmin. Kevin Nylund vei simppelin vaparikuvion päätteeksi kauniilla kanttilaukauksella ”heimon” ensi kertaa johtoon, kun pelikellossa oli vajaat 14 minuuttia. Muutama vaihto myöhemmin Mikael Sievänen sivalsi maalin edestä Indiansille 3-1 -erälukemat.

Toisen erän alussa Moilanen löysi maalin edestä kauniilla syötöllä Marko Juseliuksen, joka ohjasi ErVin maalin päähän. Sen jälkeen pelattiin pitkään ilman maaleja, kunnes Tuomas Harjula löysi ylivoimalla Kainulaisen vasemmasta laidasta. Kainulainen latasi suoraan syötöstä Indiansin kahden maalin johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin ErVin Janne Salonen menetti pallon vaarallisesti keskialueella ja Aaro Astala sijoitti kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle läpiajosta. Markus Salmi kavensi vielä kertaalleen maltilla rakennetusta järjestäytyneestä hyökkäyksestä ennen toista erätaukoa.

Kolmannen erän alussa osui jälleen EräViikingit. Eero Nuutinen nappasi pallon heti vaihdosta kaukaloon hypätessään, ohitti Indians puolustajan ja tinttasi pallon etukulmasta sisään. Ossi Jalonen puolestaan toi vieraat tasoihin, kun neljä ja puoli minuuttia päätöserää oli pelattu.

Heti seuraavassa vaihdossa Lauri Kapanen pääsi yrittämään maalia rankkarista, mutta Mikko Kirvesniemi veti pidemmän korren. Jani Kukkolan kaunis laukaus ylivoimalla vei kuitenkin lopulta ErVin 6-5 -johtoon ajassa 54:59. Loppulukemat 7-5 teki Otto Blomqvist ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin. Pisteiden valossa ottelun paras oli tehot 1+2 tehnyt Jani Kukkola.

Naisten Salibandyliigassa Koovee otti 7-4 voiton Pelicansista. Tamperelaisille kolme maalia iski Henna Tapani. Kolmeen maaliin syöttöpisteen saalisti Mia Vallenius. Lahtelaisten tehokkain oli Veera Vilenius pistein 2+1.