Maajoukkueet

Kosonen sai nauttia Suomen puolustamisesta: ”Varmaan katsomoon näytti tylsältä”

08.12.
2018
Maajoukkueet

Eero Kososen (vas.) mukaan Suomi onnistui riisumaan Tshekin aseista. Kuva: IFF

Lähes 13 000 -päisen yleisön huutomeri ei Suomen ykkösvahtia horjuttanut. Eero Kosonen pelasi MM-välierässä takuuvarman ottelun ja pääsee tavoittelemaan sunnuntaina uransa toista maailmanmestaruutta.

Kahden ensimmäisen erän aikana peli pysyi Suomen hallinnassa niin hyvin, ettei Kososen tarvinnut rehkiä tolppiensa välissä.

Suomi ei luopunut pelivälineestä, ja se vaikeutti Tshekin pelaamista.

– Itse asiassa pelasimme aika hyvän, kompaktin pelin. Tiesimme, että siitä voi tulla vaikeaa, jos Tshekki saa hengen päälle.

– Pidimme aika hyvin palloa. Vaikka se varmaan katsomoon näyttikin tylsältä, niin saimme sillä kaverin aseettomaksi, Kosonen kehui joukkueensa suoritusta.

Hikin ehti hieman tulla kolmannessa erässä, kun Tshekki pääsi vähän paremmin mukaan.

– Ehkä vähän tuli viimeisessä erässä, kun he saivat henkeä päälle. Teimme kuitenkin nopeasti pari maalia siihen, joilla tapoimme pelin.

Tshekin ensimmäinen maali tuli tasavajaalla pelatessa. Kisaisännät saivat lähivapaalyönnin, ja Matej Jendrisak ujutti pienestä muurin raosta pallon maaliin. Lopulta se taisi upota Kososen jalkojenkin välistä.

– Nuo ovat aina pahoja, kun saa vain neljä pelaajaa muuriin. Tshekin kaveri teki siinä ihan fiksusti. Veskarin on pakko pelata pystyssä nuo tilanteet, jotta kerkeää reagoimaan syöttöön, Kosonen selvensi maalia.

Kososen kuluva kausi on ollut hieman erilainen kuin aiemmat. Hän palasi takaisin kotimaan kentille ja siirtyi Seinäjoen Peliveljiin. Edelliset kolme kautta hän vietti Ruotsin Superliigan Växjö Vipersissa.

Paluu Suomeen on ainakin joltain osin helpottanut myös maajoukkueen mukana oloa ja arkea.

– Logistiset hommat ovat ainakin helpottuneet. Nyt olen pystynyt asettumaan aloilleni. Ruotsissa oli tosi kivaa pelata, mutta ei sinne oikein pystynyt asettumaan. Kivaa olla kotona, ja maajoukkueen mukana viihdyn aina todella hyvin.

Puolivälierässä huilannut Kosonen pääsee valmistautumaan Prahan MM-finaaliin, jossa pelivuoro on varma.

– Huilataan tämä ilta ja laitetaan palauttelut kuntoon. Pitää pelata ehjin 60-minuuttinen tai ainakin niin pitkään kuin vaaditaan, Kosonen kertoi mestaruusreseptiksi ja poistui pukukoppia kohti.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen