Maajoukkueet

Leikkanen osui ja palkittiin välieräpelissä: ”Selkeästi paras peli henkilökohtaisesti”

08.12.
2018
Maajoukkueet

Mikko Leikkanen (vas.) pääsi juhlimaan MM-uransa avausmaalia lauantaina. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomi kaatoi Tshekin MM-kisojen välierissä selkein 7-2 -lukemin lauantaina ja eteni sunnuntain MM-finaaliin. Prahan O2 Arenalla pelatussa ottelussa ei ollut epäselvyyttä siitä, kumpi oli parempi joukkue kuusikymppisen jälkeen.

Puolustaja Mikko Leikkanen esiintyi Suomen kolmosvitjassa ja piti Suomen pelillisestä esityksestä.

– Selkeästi turnauksen paras peli ja ihan hyvään paikkaan. Pidettiin pallosta vähän paremmin huolta, eikä laskettu vastustajaa hirveän helposti maalintekopaikoille. Muutaman Kosonen pelasti kyllä, mutta oli kyllä ehjin peli kokonaisuudessaan, Leikkanen suitsutti O2 Arenan uumenissa.

MM-ensikertalaisen mukaan ottelu eteni suunnitellusti.

– Aika pitkälti pidettiin huoli pallosta ja viisikkotasapainosta. Yritettiin pitää kaveri pois siitä hurmiosta, mikä heillä on paikoin melko vahva varsinkin, kun pelataan täällä. Siinä onnistuttiin aika hyvin ja oltiin myös aika tehokkaita maalintekopaikoissa, Leikkanen avasi.

Leikkasen ensimmäinen MM-turnaus oli alkuun hiukan takkuinen, mutta nyt miehelle osui nappipeli. Classic-luutija palkittiin myös Suomen parhaana ottelussa.

– Selkeästi paras peli täällä henkilökohtaisesti. Alkuturnaus on ollut hakemista, mutta vähän nousujohteista. Viime pelissä parani jonkin verran, mutta hyvä, että suunta on tämä, Leikkanen arvioi.

Leikkanen iski pelissä myös MM-uransa avausmaalin liekeissä esiintyneen Joonas Pylsyn tarjoilusta. Maali syntyi melko tärkeään paikkaan, sillä se vei Suomen 2-0-johtoon toisessa erässä.

– Tykkään hakea siihen vähän ”ylipuolelle” ja Pylsy syötti siihen. Sen kummemmin miettimättä lähdin laukomaan, ja tänään upposi sisään. Hyvä niin, Leikkanen kertasi.

Suomen kolmosviisikkona nähtiin lauantaina koostumus, jossa Peter Kotilainen, Pylsy ja Ville Lastikka hyökkäsivät. Leikkasen puolustajaparina toimi Classicista tuttu Juha Kivilehto. Viisikko oli Suomen paras välieräottelussa.

– Hyvin onnistuttiin. Muutama maali oltiin plussalla ja saatiin sitä pallollista peliäkin vietyä ihan mukavasti. Tietysti tuossa koostumuksessa oli kaksikoita tai kolmikoita, joilla on historiaakin. Se aina vähän jeesaa, Leikkanen kertoi.

Leikkanen kertoi kisojen alla avoimesti vammastaan, joka on piinannut miestä jo pitkään. MM-kisoissa siitä ei ole kuitenkaan koitunut suurempaa harmia.

– Ihan hyvin on mennyt. Periaatteessa tässä on ollut sellainen pudotuspelitahti, kun tässä on kuitenkin ollut jokunen välipäiväkin matkan varrella. Hyvin on pystynyt pelaamaan, Leikkanen vakuutti.

Leikkaselle itselleen ei ole väliä tuleeko finaalissa vastaan Ruotsi vai Sveitsi. MM-finaali alkaa sunnuntaina klo 17 Suomen aikaa ja valmistautuminen otteluun alkoi välittömästi välieräpelin jälkeen.

– Ensin nopeasti loppuveryttelyt käyntiin. Siitä hotellille, syömään ja ihan normaalit rutiinit. Sitä kautta pikkuisen katseita huomiselle, Leikkanen päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen