Kooste: SPV:n 17-vuotias lupaus debytoi playoffeissa tehokkaasti

SPV:n Riku Hakanen murtautui juuri ennen playoffeja edustuksen pelaavaan kokoonpanoon. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n Riku Hakanen murtautui juuri ennen playoffeja edustuksen pelaavaan kokoonpanoon. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV avasi perjantaina puolivälierät voitokkaasti EräViikinkejä vastaan. Ottelu päättyi Seinäjoen Urheilutalolla maalein 8-4.

Avausottelun hahmo oli Sami Koski, joka iski SPV:lle tehot 2+1. Kahteen pisteeseen ylsivät SPV:ltä myös Joni-Arttu Sieppi (2+0), Matias Veikkola (1+1), Riku Hakanen (1+1) ja Tuomas Mustonen (0+2). ErVin tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehnyt Mika Moilanen ja kaksi syöttänyt Otto Blomqvist.

Hakanen, 17, pelasi uransa ensimmäisen playoff-ottelunsa. Nuorukainen on iskenyt tällä kaudella B-junioreiden SM-sarjassa 19 pelissä huimat 75 tehopistettä ja A-junioreissa hän nakutti 10 peliin 28 paunaa.

Rightin puolen pelaaja on pelannut itsensä kuin varkain punaisten rosteriin, sillä pelasi runkosarjassa vain kahdessa ottelussa. Toisessa hän pelasi vain vähän ja jäi pisteittä, mutta runkosarjan päätöskierroksella tuli tilille kaksi maalia.

Hakasen ensimmäistä pudotuspelimaalia näytti toki edeltävän rike, sillä pallo siunaantui maalin eteen kuin tarjottimelle Jari Hankkion kädestä. Ottelun avausmaaliin Hakanen antoi varsin oivaltavan syötön.

Ottelussa julkistettiin myös SPV:n uusi kannatuskappale, jonka on tehnyt Zeeco-niminen yhtye. Kappale kantaa nimeä We See Red. Kokonaisuudessaan biisi löytyy myös muun muassa Spotify- ja YouTube-palveluista.

SPV:n ja ErVin kamppailu välieräpaikasta jatkuu sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla kello 17.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

SPV:n uusi kannatuslaulu: