PSS onnistui pakon edessä – ensimmäinen finaalivoitto irtosi komealla esityksellä

PSS nappasi ensimmäisen finaalivoittonsa tiistaina. Kuva: Jarmo Koskela

PSS ja SB-Pro kohtasivat tiistaina naisten Salibandyliigan neljännessä finaalissa Porvoossa. PSS voitti pelin 4-1.

SB-Pro aloitti vahvasti ja loi ensimmäisellä vitosella parikin maalipaikkaa, mutta ei onnistunut. Ajassa 5.30 Ella Holmberg pelasi avopaikan Ella Sundströmille, joka naulasi maalin edestä 1-0-johtoaseman porvoolaisille. PSS johti peliä näin ollen ensimmäisen kerran ottelusarjassa. Pari minuuttia myöhemmin Veera Nousiainen iski kauden avausosumansa, kun kaukaa lähtenyt roikkupallo yllätti Tiltu Siltasen.

PSS pelasi finaalisarjan parhaan eränsä ja johti peliä 2-0 erätauolle mentäessä. Se puolusti tarkasti, Arla Salo torjui hienosti ja joukkue oli myös parempi hyökkäyspäässä.

PSS sai toiseen erään loistoalun, kun Inka Lampisen komea kuti upposi SB-Pron maalin takayläkulmaan. Toinen erä oli PSS:n kannalta vielä parempi kuin ensimmäinen. PSS hallitsi pallollista peliä, ja purki vieraiden prässiä erinomaisesti. PSS puolusti hienosti pallon kanssa ja pallottomasti läpi kaksikymppisen. Hyvän pallollisen pelin myötä se loi myös enemmän maalipaikkoja. Kolmanteen erään lähdettiin 3-0-kotijohdossa.

Kolmas erä vanheni vain 11 sekuntia, kun Ina Leminen laukoi SB-Pron avausmaalin pienestä kulmasta. Pro sai maalista lisäbuustia, ja loi perään muutamia lisäpaikkoja. Seuraavina minuutteina nähtiin hurlumheita, jonka myötä paikkoja avautui solkenaan molemmissa päädyissä.

Peli rauhoittui vilkkaan alun jälkeen, ja PSS pelasi pääosin fiksua pallollista peliä muutamia lapsuksia lukuunottamatta. Ajassa 56.36 Pro käytti aikalisänsä ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia. Sundström naulasi pallon tyhjään maaliin vielä viimeisen minuutin alussa, ja Pron kirivaihe katkesi siihen.

PSS puolusti pelissä loistavasti loppuun asti, ja Salo oli maalin suulla joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Varsinkin pallollisen pelin osalta joukkueen ykkösviisikon esitys oli erittäin vahva.

SB-Pro johtaa sarjaa nyt voitoin 3-1. Sarja on katkolla lauantaina Nurmijärvellä.