Liigat

SB-Pro jyräsi vakuuttavaan voittoon toisessa liigafinaalissa

25.04.
2019
Liigat

SB-Pro juhli PSS:n kustannuksella Porvoossa. Kuva: Juhani Järvenpää

PSS:n ja SB-Pron välinen finaalisarja jatkui torstaina Porvoossa toisen ottelun merkeissä. SB-Pro voitti pelin lopulta lukemin 9-3 ja johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Kamppailu käynnistyi juhlallisesti Maamme-laulun saattelemana. Kotijoukkueen kannalta pelin alku ei ollut järin juhlaisa. Vain kahden minuutin pelin jälkeen Elina Hautojärvi sai viiden minuutin jäähyn huitomisesta. PSS-alivoima aloitti hyvin, mutta ajassa 3.40 maalille vapaaksi jäänyt Jaana Lirkki iski vieraat johtoon ylivoimalla.

Ensimmäinen vitonen ei ehtinyt täyttyä, kun Silja Eskelinen tykitti Pron kahden maalin johtoon. PSS-vahti Arla Salo otti pari hyvää koppia, eikä vitosella nähty lisämaaleja. Kotijoukkue sai aikaiseksi hallintaa heti alivoiman jälkeen, ja ajassa 7.48 Ella Sundströmin laukaus kavensi pelin tilannetta. Pallo luiskahti lopulta Tiltu Siltasen yli maaliin, ja se räjäytti kotiyleisön liekkeihin.

Maalien jälkeen kamppailu tasoittui selkeästi, mutta viisi minuuttia ennen erätaukoa Heidi Lirkin kääntölaukaus vei vieraat takaisin kahden maalin johtoon. Vierasjoukkue oli avauserässä edellä muutenkin kuin maalien johdossa. PSS pääsi luomaan lopulta melko vähän hyviä maalipaikkoja, ja toki oman vaikeutensa toi alun pitkä alivoima. Pro loi paikkoja melko hyvällä tahdilla koko erän läpi ja oli pallollisesti hallitsevampi joukkue.

Toinen erä ehti vanheta vain 15 sekuntia, kun Anu Raatevaaran laukaus upposi sisään ja tilanne oli jo 4-1. Eikä siitä mennyt kuin 1,5 minuuttia ja Laura Hietamäki pelattiin huippupaikkaan, josta hyökkääjä ei erehtynyt. Kotijoukkueen mollivoittoinen taival sai jatkoa kun Karoliina Kujala iski taululle lukemat 6-1 maalin edestä.

Ensimmäisen kympin jälkeen puntit tasoittuivat. PSS ei kuitenkaan ollut hyökkäyspäässä erityisen dynaaminen, kun taas vieraiden hyökkäykset olivat terävämpiä ja vaarallisempia. Pro puolusti pääosin paremmin ja Siltanen hoiti oman tonttinsa jälleen mallikkaasti. Erän alku oli myös jälleen haasteellinen kotijoukkueen kannalta.

Kolmas erä alkoi usean minuutin PSS-puhurilla. Vahva painostus ei kuitenkaan siirtynyt tulostaululle, sillä Pro puolusti esimerkillisesti. PSS:n kannalta tilanne ei mennyt kuitenkaan parempaan suuntaan, koska Salo tönäisi Pro-pelaajaa ajassa 44.28 rangaistuksen arvoisesti avasutilanteessa. Tilanteesta seurasi kahden minuutin jäähy ja vapaalyönti, josta Nea Suominen lisäsi vierasjohtoa.

Viimeisellä kympillä Pro lisäsi johtoa ylivoimalla, ja PSS kavensi ilman maalivahtia kahdesti. 9-3-osuma tyhjiin sammutti kuitenkin viimeisenkin kirin. Kamppailun tehopelaajia olivat kotijoukkueen Ella Holmberg (0+3) ja Pron Jaana Lirkki (1+2). Porvoossa tunnelmaa ylläpiti täysi katsomo.

Ottelussa ei sinällään jäänyt epäselvää joukkueiden paremmuudesta. PSS:lla oli muutamia hyviä hetkiä kamppailussa, mutta kokonaisuudessaan Pro oli parempi lähes joka osa-alueella, kuten taululle kirjatut lukematkin kertoivat.

Sarja jatkuu lauantaina Nurmijärvellä. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen