Liigat

TPS-kapteeni Laine paljasti jatkosuunnitelmansa: ”Matka jatkuu Linköpingiin”

22.04.
2019
Liigat

Olli Laine kätteli kapteenina ensimmäisenä Classicin pelaajat. Kuva: Esa Takalo.

TPS hävisi Salibandyliigan finaalisarjan Classicille voitoin 4-1. Seurahistorian ensimmäinen mitali herätti turkulaisten kapteeni Olli Laineessa ristiriitaisia tunteita.

– Ei tässä muuten pelaisi, ellei mestaruutta tavoittelisi. Siinä mielessä tämä on pettymys. Toisaalta kun katsoo matkaa, joka tämän joukkueen kanssa on kuljettu ja työmäärää mikä on tehty, niin uskallan väittää, että tämän voitetummaksi hopeamitali ei muutu.

Turkulainen salibandy-yleisö saa Laineelta kiitosta osakseen. Tapahtumat kotihallissa olivat läpi kevään erinomaisia ja faniryhmä reissasi joukkueen mukana.

– Ei heitä voi kiittää tarpeeksi. Puolitoista kuukautta he ovat nyt olleet joka paikassa meidän tukenamme. Iso kiitos menee kyllä heille, Laine sanaili.

Päivän ottelussa, kuten koko ottelusarjassa, paremmuus ratkesi nuoren kipparin mukaan pieniin asioihin.

– Kaveri ehkä rankaisi meidän virheistämme vähän rankemmalla kädellä kuin me heidän. Tosi pienestä nämä pelit olivat kiinni ja todella, todella laadukas jengi oli vastassa. Huonoille ei hävitty, Laine kommentoi.

Isossa kuvassa kausi on ollut TPS:lle positiivinen ja tulevaisuus näyttää sitä myötä valoisalta.

– Joukkueen kanssa olemme nyt päässeet nauttimaan siitä, mitä salibandyn pelaaminen Suomessa parhaimmillaan on. Joka toinen päivä on väännetty pelejä ja väkeä on ollut paljon katsomassa. TPS on hyvällä tiellä ja näistä hienoista peleistä pitää osata ottaa oppia. Kuten kaverikin on aikanaan kasvanut näihin peleihin, niin samoin täytyy tehdä meidänkin.

– Me olemme lyöneet nyt tasomme tiskiin ja siitä pitää taas jatkaa ensi kaudella. Se ratkasee paljon mitä tapahtuu tämän hetken ja ensi kauden ensimmäisen pelin välissä, Laine pohti.

Laineen oma matka ei kuitenkaan jatku Turun Palloseurassa. Finaalisarjan alla Ruotsista kiirineet huhut pitivät paikkansa ja turkulainen siirtyy ensi kaudeksi länsinaapuriin Linköpingin riveihin.

– Olen äärettömän kiitollinen TPS:lle ja Turulle kaikesta ja eritoten siitä asemasta, jossa olen täällä saanut olla. Nyt on kuitenkin aika katsoa eteenpäin ja miettiä henkilökohtaisesti asioita. Matka jatkuu nyt Ruotsiin ja Linköpingiin. Olen iloinen myös siitä. Nyt on kuitenkin aika hetkeksi hengähtää ja antaa kropan huilata, Laine painotti.

Lue myös:
Classicin huikea kausi sai kruununsa neljännen perättäisen Suomen mestaruuden muodossa

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila