Suomen pojat avausvoittoon MM-kisoissa – heikkokuntoinen pelialusta hämmästytti

Suomi voitti Sveitsin U19-poikien MM-avauksessa. Kuva: Jussi Ojala

Suomi voitti Sveitsin U19-poikien MM-avauksessa. Kuva: Jussi Ojala

Suomi ja Sveitsi kohtasivat keskiviikkona U19-poikien salibandyn MM-kisoissa Kanadan Halifaxissa. Suomi kaatoi Sveitsin loppuluvuin 6-4.

Avausosuma syntyi ajassa 8.31, kun Sami Savolainen niittasi pallon reppuun Elias Siiran syötöstä. Ensimmäinen erä oli melko sekava suomalaisittain, eikä pallollinen peli ottanut lutviutuakseen. Lisämausteen toi pelimatto, joka oli asennettu todella jopa vaaralliseen huonosti kentälle, ja se omalta osaltaan vaikutti myös pallolliseen peliin. (kts. kuvat alta)

Toiseen erään Suomi lähti viiden minuutin ylivoiman saattelemana. Savolainen lisäsi Suomen johtoa maalin edestä ja Markus Salmen tarkka kanttilaukaus vei Suomen 3-0-johtoon ylivoimalla. Pitkän alivoiman jälkeen Sveitsi sai pelistä kiinni ja ajassa 26.17 David Durler kavensi tilanteeksi 3-1.

Ottelun puolivälin jälkeen Suomi iski neljännen maalinsa, kun Tuomas Ojala iski pallon reppuun. Toisessa erässä Suomi oli parempi kuin avauserässä, vaikka peli oli kaikkiaan melko staattista. Toki myös 7 minuuttia ylivoimaa avitti sinivalkoisia. Sveitsi pystyi paikoin vastaiskuihin, mutta kolmoserään mentiin lukemissa 4-1.

Juuri ennen viimeisen kympin alkua Sveitsi iski 4-2-kavennuksen. Suomi ei maalista kuitenkaan hätkähtänyt, vaan pari minuuttia myöhemmin sinivalkoiset saivat hässäkän maalin eteen, josta seurasi ylivoima ja lähivapari. Kaapo Siekkinen sijoitti Suomen viidennen maalin tilanteesta.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Sveitsi sai ensimmäisen ylivoimansa. Juuri ennen viimeistä vitosta Joshua Seya Schnell täräytti 5-3-kavennuksen. Sveitsin hyvä vaihe jatkui, kun Severin Niggin kääntölaukaus upposi verkkoon ja alppimaa nousi maalin päähän nelisen minuuttia ennen loppua.

Sveitsi lähti melko rohkeasti pelaamaan ilman maalivahtia jo varhaisessa vaiheessa, ja Siekkisen osuma tyhjään rysään vei Suomen takaisin kahden maalin johtoon. Sveitsiläisluotsin ratkaisu neljä minuuttia ennen loppua vaikutti jälkikäteen erikoiselta vedolta.

Suomi voitti pelin lopulta maalein 6-4. Esitys ei ollut erityisen vahva, ja varsinkin viimeisellä kympillä Suomella oli vaikeuksia. Jos tyhjiin maalin isketty osuma lasketaan, niin neljä Suomen osumista syntyi erikoistilanteista. Kahden pisteen onnistujia olivat Savolainen ja Siekkinen, jotka osuivat kahdesti mieheen.

Suomen seuraava peli on torstaina klo 16 Suomen aikaa, kun vastaan astelee Norja.

Ottelutilastot

Kuvia pelialustasta:

Kuvakaappaus IFF:n videosta.

Kuva tilanteesta, jossa matto repesi Suomen pelaajan alta: