AC HaKi Vantaan hallitilanteesta: ”Toiminta saattaa tulla tiensä päähän kuluvana keväänä”

AC HaKi julkaisi huolestuttavan tiedotteen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

AC HaKi julkaisi huolestuttavan tiedotteen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Vantaalainen perinteikäs salibandyseura Hakunilan Kisa ry tiedotti viikonloppuna, että EräViikinkien ja Campo Sportcenter Oy:n välinen ensi kaudesta alkava vuokrasopimus uhkaa sen toimintaa tulevaisuudessa. Noin 400 jäsenen AC HaKi on ollut hallin merkittävin asiakas vuosikausia, ja kertoi, että seuran toiminta voi tulla kevään aikana tiensä päähän.

Tiedotteen mukaan ErVi saa seurana käyttöönsä kahden kentän vuorot käytännössä kokonaan viikolla, ja HaKin kaikki nykyiset vuorot irtisanottiin. HaKi saisi tiedotteen mukaan tämän vuoksi Camposta vain 1/3 ainkaisemmista vuoroista, joita se on aiemmin saanut. Camposta löytyy neljä täysimittaista salibandykenttää ja HaKi on pitänyt hallia kotikenttänään kakkosdivisioonassa.

– Emme kerta kaikkiaan voi laittaa 8-vuotiaita lapsia harjoittelemaan arki-iltaisin kello 21-22 vuoroille, seuran puheenjohtaja Petri Lehti sanoitti.

Tiedotteen mukaan Campo Sportcenter Oy:n päätös on taloudellisesti merkittävä, sillä EräViikinkien avulla se saa lähes puolet hallin täyttöasteesta varmasti käytetyksi. HaKille asiassa ei jätetty vaihtoehtoja, vaikka seuran mukaan vuosien yhteistyön aikana ei ole ollut rästejä tai riitoja, seurasta vakuutettiin Pääkallo.fi:lle.

Pääkaupunkiseudun hallitilanne on vaikea, ja Itä-Vantaalta ponnistavalle HaKille ei ole tiedotteen mukaan juurikaan vaihtoehtoja alueella, varsinkaan jos puhutaan salibandyn vaatimista olosuhteista. Seuran jäsenkoko on jämähtänyt 400 tuntumaan osin olosuhteiden vuoksi. Koko pääkaupunkiseudun hallitilannetta kuvaavaa on, että myös helsinkiläiset Jokerit ja HIFK ovat olleet Campo Sportcenterin asiakkaita, joten näidenkin seurojen vuorotilanne oletettavasti heikkenee samalla.

HaKi neuvotteli vuonna 2017 sisäliikuntahallin rakennuttamisesta Hakunilaan. Seura oli saamassa hankkeeseen ulkopuolisen rahoittajan, mutta hanke kariutui, kun sille ei löydetty sopivaa tonttia Hakunilan liikuntapuistosta. Seuran mukaan alueella on vaihtoehtoja matalamman asteen harrastamiseen, mutta kilpatasolla tilanne on heikko.

HaKin miesten edustusjoukkue putosi vuonna 2011 miesten liigasta ja pelaa tällä hetkellä Etelä-Suomen kakkosdivisioonan A-lohkossa. Ongelma ei ole kuitenkaan niinkään edustusjoukkue, vaan seuran kokonaiskoko.

– AC HaKissa pelaa yli 20 joukkuetta. Tilanne on seuran kannalta kriittinen, koska iso osa joukkueista uhkaa jäädä kokonaan ilman kenttävuoroja tulevalle kaudelle. Hakunilan Kisan salibandytoiminta täytti viime vuonna 30 vuotta, joten seura on yksi lajin pioneereista. Todella ikävää, että nyt ollaan tultu tähän tilanteeseen, Lehti kommentoi.

EräViikinkien Campo Sportcenter-yhteistyöstä kerrottiin viime viikolla tästä artikkelissa. EräViikingit pelaa kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla.

Mikä kaikkein ironisinta, AC HaKin suuntaan on väläytelty, että se voisi yrittää hankkia vuoroja helsinkiläisestä Arena Centeristä, josta taas EräViikingit lähti Vantaan puolelle. Helsinkiläisille on siis tarjolla vuoroja Vantaalla ja vantaalaisille Helsingissä.

Artikkelia on täsmennetty 3.2. 15.08. Otsikkoa muutettu ja osa kommenteista on selkeästi AC HaKin omia tulkintoja. Artikkelissa täsmennetty sitä, että HaKi saa käyttöönsä vain 1/3 viime kauden vuoroista, joten se ei suoraan menetäkään niitä.