Liigat

Viikon top 5: Miesten liigan parhaat pelaajat kaudella 2019-20

22.03.
2020
Liigat

Sami Johansson vei runkosarjan pistepörssin nimiinsä. Kuva: Esa Jokinen

Niin ikävää kuin se onkin, salibandykausi 2019-20 on paketissa. Näin ollen on aika rankata kauden parhaat miesten liigan osalta.

5. Matias Veikkola, Oilers

SPV:stä saapunut puolustaja pelasi huippukauden, vaikka ei repinyt suurempia otsikoita. Hyökkäävänä pakkina tunnettu Veikkola nakutti mukavat 12+12=24 tehot. Veikkolan tehotilasto oli omaa luokkaansa runkosarjan kakkospaikan vallanneessa Oilersissa. OLS-kasvatti jäi 33 maalia plussa, mikä oli yli kymmenen maalia enemmän kuin seuraavalla Öljymiehellä. Tasaisen laadukasta ja luotettavaa tekemistä läpi kauden.

4. Nico Salo, Classic

Lajin kansikuvapoikiin kuuluva Salo paransi viime kaudesta huomattavasti. 40 pinnaa oli miehen uusi piste-ennätys. Tehotilasto turposi 83 maalia plussalle. Salon kokonaisvaltaisuutta on ylistetty jo vuosia, mutta päättyneellä kaudella Classic-tähti otti askeleita dominvoivampaan suuntaan ja kehittyi etenkin pelin rytmittäjänä. Maajoukkuekapteeni kattaa hurjan määrän neliöitä kentällä, mikä osaltaan mahdollista Salon ketjukavereiden huippukaudet.

3. Eemeli Salin, Classic

Kokenut maajoukkuehyökkääjä pelasi uransa parhaan runkosarjan. 64 pistettä on Uudestakaupungista lähtöisin olevan Salinin uusi piste-ennätys. Piste-ennätyksen taustalla on etenkin kohentunut maalisyöttöjen määrä, yhteensä 32 kappaletta, mikä kertoo Salinin hyökkäyspelin monipuolistumisesta. Fysiikkahirmu on saanut pallolliseen pelaamiseensa malttia ja se näkyi tällä kaudella positiivisesti. Kahden suunnan laiturina Salin on omaa luokkaansa.

2. Aaro Astala, Indians

Sarjan dominoivin pelaaja kauteen lähdettäessä ja myös sen päättyessä. Astala huilasi viisi ottelua, mutta löi silti tiskiin 50 tehopistettä. Sentterin ratkaisurepertuaari on laaja, jonka lisäksi Astala on erinomainen pelin rytmittäjä. Astala on kehittynyt myös puolustuspelissä. Lähes parimetrinen keskushyökkääjä ennakoi vastustajia ja katkoo syöttölinjoja pitkällä mailallaan. Hyvin kokonaisvaltainen paketti siis.

1. Sami Johansson, Classic

Jos tästä valinnasta lähtee virittelemään debattia, täytyy olla joko hyvin trollaushaluinen tai muuten vain tietämätön lajista nimeltä salibandy. 54 maalia ja 75 pistettä, vaikka kolme peliä jäi välistä. Maaliero Johanssonin ollessa kentällä oli käsittämätön 101-15. Classic-hyökkääjä oli kentällä vastustajan maaliverkon heiluessa vain kolmesti vähemmän kuin koko LASB:n joukkue yhteensä. Johansson lyömät 75 pistettä oli kovin pörssinoteeraus sitten kauden 2012-13. Johansson arvostettiin selväksi ykköseksi myös Tuomo Reposen helmikuussa tekemässä liigagallupissa.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira