Viikon top 5

Viikon top 5: Salibandyliigan parhaat hankinnat ensi kautta ajatellen

17.05.
2020
Viikon top 5

Oliver Sillanpää on tulevaisuuden nimiä Salibandyliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikon top 5-listauksessa arvioidaan miesten Salibandyliigan parhaita varmistuneita hankintoja kautta 2020-21 ajatellen.

Arviossa on huomioitu myös seurojen voimasuhteita ja tarpeita sekä pelaajan mahdollista potentiaalia.

5. Oliver Sillanpää (ÅIF-> EräViikingit)

ÅIF:ssa hyvän debyyttikauden Salibandyliigassa pelannut Sillanpää on monipuolinen hyökkäyspään osaaja. Pelasi Divarissa myös sentterin tontilla, mutta viime kaudella pääosin laiturina. Yli 20 maalia alaikäisenä sekä Divarissa että liigassa kertoo maalintekovoimasta, ja maalintekijöitä helsinkiläisten ryhmässä ei ole viime vuosina ollut liiaksi. Ensi kauden iso rooli ei ole kiveen hakattu, mutta on tulevaisuutta tarkastellen erinomainen kiinnitys.

4. Janne Salonen (EräViikingit-> Tiikerit)

Top 8 -joukkueelle Salonen ei olisi välttämättä kummoinen vahvistus, mutta ensi kaudellakin todennäköisesti sijoilla 9-14 taisteleva Tiikerit saa Salosesta erinomaisen palasen puolustukseensa. Kokenut fyysinen puolustaja jämäköittää edelleen melko kokematonta ryhmää. Varsinkin puolustuspäätä, mikä oli viime kaudella joukkueen selkeitä heikkouksia. Tiikerit onkin onnistunut siirtomarkkinoilla mukavasti pikku hiljaa kohentamaan joukkueen profiilia.

3. Marko Juselius (Sirius-> EräViikingit)

ErVin kohdalla on nostettu viimeisinä vuosina heikkoudeksi pallollisten puolustajien puuttuminen ja siihen ryhmään palaava Juselius tarjoaa apua. Viime kausi Ruotsissa kehitti varmasti pallovarmuutta, eikä maiseman vaihtaminen erilaiseen pelikulttuuriin ole pitkällä tähtäimellä huono asia. Nyt voisi olla ensimmäinen liigakausi, kun Juselius ylittää 20 tehopisteen rajan. Vahvuudet eivät toki ulotu pelkästään hyökkäyspäähän. Ottanee joukkueen ykköspakin paikan.

2. Nico Jonaeson (Steelers-> Nokian KrP

Jonaesonin perässä on ollut useampi liigajoukkue jo parin kauden ajan. Oli äärimmäisen tärkeä pelaaja Steelersissä ja paras pistemies viimeisillä kausilla. Jotain profiilin nostosta kertoo kapteenin nauha ja nousu maajoukkuerinkiin. KrP:n hyökkäysosasto näyttää muutenkin vahvalta ja taitava Jonaeson tuo tietysti vielä lisää osaamista ylimmälle hyökkäyskolmannekselle. Jonaeson on myös pelaajaprofiililtaan hyvin ”näätärokkarin” oloinen, mutta jos maajoukkuepeleissä mielii olla mukana, on Jonaesonin pallovastuun oltava huipputasolla.

1. Jonne Junkkarinen (Floorball Köniz-> Happee)

Happee sai oman poikansa takaisin, kun maailmanmestari palasi kotikonnuille Sveitsistä. Pallollisesti taitava ja vikkelä Junkkarinen nostaa joukkueen puolustusprofiilia. Junkkarinen on ensi kaudella ehdolla MM-kotikisoihin ja tippui viimeisten joukosta edellisestä kisaryhmästä. Vahva molempiin suuntiin ja yksi sarjan nopeimmista puolustajista. Korkean profiilin puolustajia ei ole yleensä liikaa vapaana markkinoilla, joten Happeen kannalta Junkkarisen paluu on Happeelle erinomainen asia.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen