Divarit

Pirkat julkaisi joukkueensa: Divarin yllättäjä sai pidettyä runkonsa kasassa ja haalittua muutaman paluumuuttajan

29.07.
2020
Divarit

Pirkat valtasi runkosarjan kakkospaikan viime kaudella: Kuva: Juhani Järvenpää

Viime kaudella Divarissa yllättänyt Pirkkalan Pirkat julkaisi tulevan kauden joukkueensa.

Pirkat lähtee tulevaan Divari-kauteen tutun valmennustiimin johdolla. Petri Järvenpää aloittaa viidennen kautensa päävalmentajana. Hänen apunaan valmennuksessa toimii Timo Hämäläinen.

Myös pelaajistossa jatkaa viime kauden vahva runko. Pirkoilla on sopimus nyt kolmen maalivahdin ja 21 kenttäpelaajan kanssa.

Joukkueen kokoamista kommentoi manageri Janne Nousiainen, joka on myös itse mukana pelaajalistalla kuntouduttuaan loukkaantumisesta.

– Olemme tosi tyytyväisiä, että joukkueen runko ja tutut taustat jatkavat. Joukkue on Pirkkojen näköinen. Viimeisten vuosien aikana sitoutumista sekä tekemisen tasoa on pyritty nostamaan pienin askelin ja tässä puuhastelussa on myös onnistuttu kiitettävällä tasolla, Nousiainen sanoo Pirkkain tiedotteessa.

– Konttorilla on vietetty pitkiä iltoja. Joukkueen runko on jo kasassa, mutta kyllä tässä vielä silmiä pidetään auki, Nousiainen jatkaa.

Viime kauden rungon lisäksi Pirkkoihin on tullut mielenkiintoisia uusia nimiä sekä pari paluumuuttajaa Ristomatti Lummikko Kooveesta ja maalivahti Antti-Jussi Kaukonen Soittorasiasta.

Pirkkain uusi kapteeni on Antti Jaakkonen.

Vaikka Pirkkain runko säilyi hyvin kasassa, koki joukkue muutamia menetyksiä. Kapteeni Jere Rantanen ja ykkösvahti Joona Pesonen ovat tuntuvimmat menetykset. Myös Aleksi Palmroth sekä vähemmälle vastuulle jääneet Sakari Nieminen ja Valtteri Ikävalko eivät jatka pelejään Pirkkalassa.

Viime kaudeksi Divariin noussut Pirkat oli kauden suurin yllättäjä vallattuaan runkosarjan kakkospaikan. Puolivälierässä joukkue kuitenkin taipui paikallisvastustaja Kooveelle tiukassa kolmen ottelun sarjassa voitoin 1–2. Kahdessa pudotuspelien kotiottelussa Pirkkalan vapaa-aikakeskus oli ääriään myöten täynnä.

– Yleisö Pirkkalassa löysi otteluihin hienosti. Toivotaan, että sama jatkuu syksylläkin koronavirustilanteen niin salliessa. Pelaajat odottavat otteluita jo innolla, ja niin odottaa varmaan yleisökin, kun kaikenlaiset live-tapahtumat ovat olleet nyt vähissä, Nousiainen toteaa.

Pirkat aloittaa harjoitusottelukauden perjantaina 31.7. Suomisarjaan valmistautuvaa KrP Akatemiaa vastaan. Muissa harjoitusotteluissa Pirkat kohtaa ainakin KrP:n ja Steelersin liigajoukkueet, paikallisvastustaja Kooveen, O2-Jyväskylän sekä Suomisarjaan valmistautuvan Ilveksen.

Pirkkalan Pirkkojen pelaajalista kaudelle 2020-21:

Maalivahdit:
1 Toni Tuomi
32 Lauri Vähätalo
39 Antti-Jussi Kaukonen (SR)

Kenttäpelaajat:
6 Jere-Matti Ojala
7 Toni Rantala
9 Aapo Mutanen
11 Ristomatti Lummikko (Koovee)
12 Antti Jaakkonen ”C”
13 Niilo Niemi (Pirkat A-jun.)
16 Sami Ärlig ”A”
19 Markus Kaivanto
41 Tommi Ahola
50 Risto Harjula ”A”
65 Markus Mattila (KrP Akatemia)
67 Eetu Lumiala
70 Tomas Laitinen (Koovee)
71 Tino Välimaa
79 Mika Salo
81 Marko Vähätalo
86 Mikko Kelkka
88 Kalle Koivunen
89 Janne Nousiainen
91 Oskari Västilä
93 Miikka Ojala

Toimihenkilöt:
Petri Järvenpää, päävalmentaja
Timo Hämäläinen, valmentaja
Janne Nousiainen, manageri
Juho Vähätalo, fysiikkavalmentaja
Juha Salo, joukkueenjohtaja
Iiro-Pekka Airola, apupoika

Lähde: Pirkkojen tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira