Juniorit

TPS yhteistyöhön kööpenhaminalaisseuran kanssa: ”Nyt on aika auttaa myös muita seuroja”

04.07.
2020
Juniorit

TPS jakaa tulevaisuudessa tietotaitoaan Tanskaan. Kuva: Anssi Koskinen

TPS Salibandy ja Copenhagen Floorball Club ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta, TPS tiedotti seuran sivuilla.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa muun muassa kevyen kynnyksen vierailut molempien seurojen pelaajille, valmentajille ja muille seuraihmisille. Yhteisenä ajatuksena on viedä salibandyä lajina eteenpäin ja tarjota seuraihmiselle erilaisia näkökulmia salibandyyn.

Copenhagen Floorball Club (CFC) perustettiin vuonna 2006 ja on nykyisin yksi maan suurimmista seuroista. Seuralla on jäseniä noin 400, joukkueita on kaikilla tasoilla ja kaikissa ikäluokissa, aina ”perhesäbästä” +60-vuotiaiden seniorijoukkueeseen. Sekä naisten että miesten edustusjoukkueet pelaavat Tanskan liigaa.

– TPS on tyytyväinen päästessään aloittamaan yhteistyön Tanskan johtaviin kuuluvan seuran kanssa. Olemme olleet onnekkaita päästyämme rakentamaan omaa seuraa ammattimaisesti jo hyvän tovin ja nähdäksemme nyt on aika auttaa myös muita seuroja kehittymään – kaikki, mikä on hyödyttää salibandya muualla, hyödyttää myös meitä, TPS:n valmennuksen kehityspäällikkö Perttu Kytöhonka kommentoi TPS:n uutisessa.

– Uskon, että myös me voimme oppia paljon uusia juttuja CFC:ltä, Kytöhonka jatkaa.

Valmennuksen osalta yhteistyötä on jo aloitettu ja tavoitteena on jakaa tietämystä ja näkemyksiä päivittäisen harjoittelun tueksi sekä viedä lajikulttuuria eteenpäin. Varsinkin CFC:lle tällä on iso merkitys seuran kehittäessä päivittäistä seuratoimintaa kokonaisvaltaisesti.

CFC:n puheenjohtaja Sidse Stausholm näkee aloitettavan yhteistyön erittäin tärkeänä asiana CFC:n kehityksen kannalta.

– Copenhagen Floorball Club on erittäin tyytyväinen yhteistyöstä TPS:n kanssa. Kyseessä on iso, kokenut ja hyvin johdettu seura. Odotamme innolla päästessämme hakemaan inspiraatiota valmentajilta ja seurajohdolta sekä oppimaan pelaajakehityksestä, miten lahjakkaita pelaajia kehitetään systemaattisen suunnittelun ja valmennuksen avulla, Stausholm sanoo.

– Tanskan suurimpiin kuuluvana seurana haluamme kehittää maan salibandyä ja uskomme yhteistyön TPS:n kanssa olevan merkittävä askel tähän suuntaan.

Lähde: TPS

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira