Maajoukkuevalmentajat ottivat kantaa lasten harrastamisen puolesta – ”Harrastustoiminnan jatkuminen on turvattava”

Markku Kanerva (vas.), Henrk Dettman, Jukka Jalonen ja Petteri Nykky julkaisivat yhteisen kannanoton. Kuva: salibandy.fi

Markku Kanerva (vas.), Henrk Dettman, Jukka Jalonen ja Petteri Nykky julkaisivat yhteisen kannanoton. Kuva: salibandy.fi

Salibandyn, koripallon, jääkiekon ja jalkapallon maajoukkuevalmentajat julkaisivat tiistaina kannanoton Suomen Olympiakomitean kautta koskien lasten ja nuorten harrastustoimintaa koronaviruspandemian aikana.

Petteri Nykky (salibandy), Henrik Dettman (koripallo), Jukka Jalonen (jääkiekko) ja Markku Kanerva (jalkapallo) ovat huolissaan harrastusmahdollisuuksista koronaviruspandemian vuoksi.

– Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tiukasta rajoittamisesta seuraa laajoja negatiivisia vaikutuksia sekä yksilöille että yhteiskunnalle niin terveydellisesti kuin sosiaalisestikin. Harrastustoiminnan jatkuminen on turvattava vaikeinakin aikoina, Nykky sanoitti.

Taustalla on osaltaan Helsingin ja muiden kuntien päätökset rajoittaa koulujen liikuntasalien käyttöä harrastustoiminnassa. Päävalmentajat uskovat, että vaikeassakin tilanteessa voidaan tehdä ratkaisuja, joista lasten harrastustoiminta ei kärsi liiaksi.

– Liikuntasalien muuttaminen iltapäivisin liikuntatiloiksi ja seuraavaan aamuun mennessä takaisin luokkatiloiksi onnistuu varmasti koulujen ja seurojen yhteistyöllä. Tässä on kyse vain tahdosta järjestää asiat lasten ja nuorten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, päävalmentajat summasivat.

Lue lisää Salibandyliiton sivuilta