Divarit

Mattosaaga sai onnellisen käänteen – SCH voi sittenkin pelata kotikaupungissaan

24.09.
2020
Divarit

Martinhallissa on puitteet muuten kunnossa, mutta kiinteä pelialusta salibandylle väärä. Kuva: SCH

Sport Club Hyvinkää voi huokaista helpotuksesta: miesten edustusjoukkue saa sittenkin pelata kotikaupungissaan myös alkavalla kaudella.

SCH:n kotiotteluiden pelipaikka miesten 2. divisioonan Etelä-Suomen lohkossa oli kysymysmerkin alla, kun Salibandyliiton kilpailuvaliokunta ei enää kesällä myöntänyt seuralle poikkeuslupaa pelata Hyvinkään Martinhallin parkettialustalla. Aiemmille kausille lupa oli myönnetty, mutta nyt liiton kanta muuttui.

SCH oli jäämässä puun ja kuoren väliin, kun kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta hylkäsi elokuussa esityksen reilun 30 000 euron arvoisen maton hankinnasta Martinhalliin.

Alkoi näyttää siltä, että seura joutuu etsimään miesten edustusjoukkueelle synteettisellä alustalla varustetun pelipaikan muualta kuin kotikaupungista. Asiasta huolestunut SCH:n puheenjohtaja Jani Ahola esitti elokuun puolivälin tienoilla avoimen ulostulon seuran verkkosivuilla.

Lopulta asia sai onnellisen käänteen. SCH pääsee lauantaina alkavalla kakkosdivarikaudella isännöimään otteluita tutussa Martinhallissa – ja pelialustana on matto.

– Paljon tämän eteen täytyi tehdä työtä, mutta tilanne ratkesi lopulta, kun saimme oikeat tahot saman pöydän ääreen, SCH:n puheenjohtaja Ahola sanoo.

Pelimaton hankki lopulta Rentto Oy, joka suunnittelee Hyvinkäälle Red Carpet -areenan rakentamista. Se olisi Aamuposti-lehden mukaan ”kansainväliset mitat täyttävä monitoimiareena, joka tarjoaa niin urheilua kuin muuta ohjelmaa 4000 katsojan yleisölle”.

Hyvinkään kaupunki vuokraa mattoa Rentto Oy:ltä alkavan kauden tarpeisiin. Matto on nyt varastoituna Martinhallissa, jossa SCH asentaa ja poistaa sen aina kotiotteluitaan varten.

Seura hankki asennusta varten tarvittavaa kalustoa noin 1500 euron arvosta. Seura maksaa myös maton teippauskulut, jotka ovat kauden aikana noin 1000 euroa.

SCH:n ensimmäinen kotiottelu siirtomatolla on lauantaina 26.9. helsinkiläistä VKTP:tä vastaan.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola