Vaihtuuko Kooveen kotikenttä pysyvästi? Neuvottelut jatkuvat: ”Maaliin tämän viikonlopun aikana”

Venyttääkö Koovee verkkoa enää AutoCenter-areenalla? Se on kysymysmerkki. Kuva: Esa Takalo

Venyttääkö Koovee verkkoa enää AutoCenter-areenalla? Se on kysymysmerkki. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Kooveen lopullinen kohtalo AutoCenter-areenan käytön suhteen on edelleen auki, mutta toistaiseksi seura ei enää pelaa kotiotteluitaan siellä.

Kooveen salibandyjaosto ja -joukkueet ovat tyhjentäneet tavaransa AutoCenter-areenalta. Salibandyjaoston henkilöstö on muuttanut pois liikuntakeskuksen tiloista Koovee ry:n toimistoon Sarvijaakonkadulle.

Taustalla on Autocenter-areenan hallioperaattorina toimineen Koovee Edustus Oy:n konkurssi, josta on kerrottu aiemmin.

Kooveen miesten Divari-joukkueen lauantain 24.10. kotiottelu O2-Jyväskylää vastaan on siirretty pelattavaksi Spiral-halliin Tampereen Kaukajärvelle.

Seuraavat kotiottelut Kooveen edustusjoukkueilla on 31.10. naisten F-liigassa ja 11.11. Divarissa.

– Tällä hetkellä lähtökohta on, että pelaamme toistaiseksi kotiottelut muualla ja näyttäisi siltä, että se ei vaadi ottelupäivien siirtoa, Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kertoo.

Käytännössä tilanne tarkoittaisi sitä, että Koovee joutuisi hajauttamaan useampaan paikkaan.

– Joudumme käyttämään aikuisten ja junioreiden kotiotteluissa useampaa hallia. Tulemme julki viikko- ja tapauskohtaisesti, mitä hallia kulloinkin käytetään.

Neuvottelut harjoituskäytöstä

Koovee neuvottelee kuitenkin edelleen hallikiinteistön omistajan kanssa siitä, että AutoCenter-areena säilyisi vähintään seuran joukkueiden harjoituskäytössä. Neuvotteluja on käyty jo jonkin aikaa ja tilanne on elänyt.

– Tavoite olisi saada neuvottelut maaliin tämän viikonlopun aikana, Laamanen kertoo.

Laamasen mukaan osapuolet hiovat nyt viimeisiä sopimusteknisiä asioita.

Jos Linnainmaan kaupunginosassa sijaitseva halli säilyisi jatkossakin Kooveen joukkueiden harjoituskäytössä, olisiko sen käyttö aiempaa kalliimpaa?

– Muutos tulisi olemaan siedettävä. Siinä pysytään käytännössä katsoen joukkueiden tälle kaudelle budjetoitujen kulujen puitteissa, Laamanen kuvailee.

Jos Koovee pääsee jatkamaan harjoitustoimintaa Autocenter-areenalla, seuraava neuvottelujen kohde olisi Laamasen mukaan se, että viikonloppuisin Kooveen joukkueet voisivat pelata hallissa myös kotiotteluitaan.

Miksi harjoitus- ja kotiotteluvuorot eivät ole niin sanotusti samassa paketissa?

– Siihen vaikuttavat monet yksityiskohdat, jotka ovat sovittavissa olevia asioita harjoitusvuorojen selkiytyessä. Se riippuu myös siitä, kuka hallia jatkossa operoi ja miten, Laamanen sanoo.

Onko mahdollista, että hallia operoisi Koovee ry?
– Ei ole. Pelkästään jo siksi, että ry:n toimintaluonne ei sovi operaattoriksi.

Liiton turnaukset muualle

Myös Salibandyliiton turnausmuotoiset ottelut siirtyvät pois AutoCenter-areenalta, koska liiton sopimukset tilojen käytöstä Koovee Edustus Oy:n kanssa ovat rauenneet konkurssin myötä.

Liiton mukaan areenalle oli aseteltu turnausmuotoisia otteluita käytännössä kauden jokaiselle peliviikonlopulle: 33 turnausta ja 236 ottelua. Niille on löydettävä vaihtoehtoiset pelipaikat.

– Tavoitteena on löytää turnauksille vaihtoehtoiset pelipaikat samoille pelipäiville, mikäli alueen halleista on saatavilla riittävästi vapaita vuoroja. Mikäli jo julkaistuille turnauspäiville ei löydy uutta pelipaikkaa samalle pelipäivälle, joudutaan turnauspäiviä siirtämään, kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen viestittää.

– Onneksi Pirkanmaalla on halleja valtakunnallisesti ajatellen kohtalaisen hyvin. Tämän myötä tilanne ei ole täysin mahdoton. Siirtoja tehdään turnaus kerrallaan ja näistä informoidaan turnausjoukkueita välittömästi, kun uusi pelipaikka ja mahdolliset aikataulumuutokset ovat tiedossa, Vehniäinen kertoo.