Viikon top 5

Viikon top 5: Tulospalvelut

04.10.
2020
Viikon top 5

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi


Tämän viikon top 5 -listauksessa arvioidaan lajin tulospalveluita.

5. Salibandyliiton tulospalvelu

On sarjavalitsinta ja valikkoa valikon perään. Jos liiton uudesta tulospalvelusta löytää jotain alle minuutissa, voi taputtaa itseään olkapäälle. Käyttöliittymä on aivan kamala ja pahasti puutteellinen, sillä tulospalvelusta ei löydy esimerkiksi joukkuenäkymää. Kaiken huipuksi uusi tulospalvelu kaatui heti ensimmäisenä viikonloppuna. Parannuksia toimintavarmuuteen ja käyttöliittymään on luvassa, mutta siinä saa jo jonkinlainen midas olla, mikäli tämän paskan aikoo muuttaa kullaksi.

4. F-liigan tulospalvelu

F-liigan tulospalveluun pätevät pitkälti samat sanat kuin liiton vastaavaan, koska ne tulevat toimittajalta. Saitti on kamalan hidas ja toimii etenkin mobiilissa huonosti. Ottelutapahtumien seuraaminen F-liigan tulospalvelusta kannattaa unohtaa. Ottelu on todennäköisesti jo pelattu siinä vaiheessa, kun liigan sivuilta löytää jotain. Yleisömääriä ei kannata etsiä, sillä niitä et tule löytämään. Surkeuden huipentaa se, ettei sarjataulukosta löydy vieläkään jatkoaikavoittoja. Myös Steelersin rankkaritappioista on merkitty kaksi päästettyä maalia.

3. Tilastopalvelu

Käyttöliittymä ei ole ketterin, sillä se avaa välilehteä välilehden perään. Tilastopalvelussa on kuitenkin mukavasti dataa ja sitä löytyy aina vuoteen 2013 asti. Dataa voi myös mukavasti suodattaa. Live-seurantaan tilastopalvelu ei ole järin kätevä, mutta esimerkiksi lajin tilastojen suhteen selkeästi paras tällä hetkellä.

2. Teksti-tv

Klassikkotuote. Teksti-tv hurmaa selkeydellään. Järin informatiivinen tekstari ei ole, mutta olennainen info, eli maalit löytyvät kätevästi. Siitä hetkestä kun kaivat puhelimen taskusta, kestää noin kolme sekuntia, kun päivän pelien tilanteet näkyvät keskitetysti. Puutteitakin on. Esimerkiksi saman sukunimen omaavat pelaajat eivät ole aina tunnistettavissa. Myös näytön rajallisuus tulee toisinaan vastaan. Jos pelissä rallatellaan ihan kunnon lukemat, eivät kaikki maalit mahdu mukaan.

1. Livetulokset

Mobiilisovelluksena toimiva Livetulokset ei tietenkään ole pelkästään salibandyyn suunnattu tulospalvelu, mutta salibandy on onneksi päässyt mukaan. Kuten moderneissa 2020-luvun tulospalveluissa, livetuloksissa voi valita mitä sarjoja ja erityisesti joukkueita haluaa seurata. Ilmoitusasetuksista voi määrittää haluaako esimerkiksi maaleista ilmoituksen. Kätevä, monipuolinen ja informatiivinen.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira