Liigat

Matias Veikkola ja Oilers hyökkäävät karanteenista Classicin kimppuun: ”Ei pelitatsi varmaan paras mahdollinen ole”

26.11.
2020
Liigat

Matias Veikkolan viime viikot eivät sujuneet aivan yhtä lennokkaasti kuin syyskuisessa Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers virui pari viikkoa karanteenissa, mutta pääsee pukemaan pelikamat päälleen jälleen tällä viikolla. Öljymiesten tehokentän puolustaja Matias Veikkola avasi mietteitään Pääkallolle perjantain huippuottelun alla.

Kauhea ja hirveä ovat adjektiiveja, joilla Veikkola kuvailee karanteeniaikaa.

– Tuntui, että koko arki katoaa, kun ei saa käydä edes kaupassa. Sekin tuntui karanteenin jälkeen arjen luksukselta, oululaislähtöinen Oilers-puolustaja toteaa Pääkallolle.

Tietojenkäsittelyä Helsingin yliopistolla opiskeleva Veikkola sanoo tehneensä karanteenin aikana pitkälti ”kouluhommia”. Rästiin jääneitä asioita sai tehtyä pois roikkumasta, mikä oli karanteenin ainoa positiivinen puoli.

– Meille laitettiin treeniohjelma, jossa oli kotijumppaa ja lenkkiä niille, ketkä pystyivät tekemään. Kävin aamulla yleensä tekemässä lenkin ja illalla kotijumppaa. Aikamoista urheilukuplaa se oli.

Oilers on pelannut marraskuussa kaksi ottelua. Cupin vieraspelin Nokian vieraana ja liigassa kotipelin Happeeta vastaan. Molemmat päättyivät espoolaisten tappioihin. Happee-ottelun (7.11.) ja perjantaina pelattavan Classic-pelin väliin jää 20 päivän tauko otteluista.

– Ei pelitatsi varmaan paras mahdollinen ole. Parit lajitreenit ollaan vedetty ja tänään viimeistellään. Ekoissa lajitreeneissä vaikutti, että oli aika innokasta menoa, mutta maila ei meinannut pysyä kädessä. Seuraavissa alkoi näyttää jo ihan normaalilta treenitatsin kannalta.

Toista kauttaan Oilersissa pelaava Veikkola on lukeutunut jo useamman vuoden liigan puolustajaeliittiin. Veikkola on puolustanut Kainulaisten veljesten tähdittämän tehoketjun alla. Omaan starttiinsa hän sanoo olevansa ”kohtuu tyytyväinen” rikkonaisen kesän jälkeen. Veikkola kertoo käyneensä polvileikkauksessa.

– Viisikolla on onnistunut paikka paikoin hyvin. Meillä on kuitenkin se haaste, että hyvänä päivänä ollaan tosi hyviä, mutta huonona ei niinkään. Tasaisuutta kaipaa vielä.

Oilers kaipaa johtotähdiltään hyvää päivää, mikäli se mielii raapia pinnoja seuraavasta pelistään. Öljymiehet matkaavat Tampere Areenalle Classicin vieraaksi. Jotakuinkin pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

– Puhuttiin jo treeneissä, että tämä on ehkä paras mahdollinen testi, kun päästään tuoreella pääkopalla ja raikkaalla meningillä haastamaan. Ei nähdä, että Classicin kohtaaminen nyt olisi huono asia, vaan voi kääntyä meille voimavaraksi. Toki pelituntuman kannalta tämä ei ole paras aika, mutta mieli on valmis.

Viime syksynä Oilers sai kotihallissaan Classicin köysiin aggressiivisella pumppaamisella. Joukkue johti ottelua avauserässä jo 3–0. Täsmällinen karvauspelaaminen on muutenkin yksi Oilersin suurimpia vahvuuksia.

Veikkola ei osaa vielä sanoa, millä tavalla Oilers lähtee haastamaan voitosta voittoon edennyttä Classicia. Ennemminkin hän näkee, että Oilersin pitää pystyä reagoimaan muuttuviin tilanteisiin pelin sisällä.

– Jos vastustajalla pallo pomppii, niin voidaan varmasti mennä ylhäältäkin. Tärkeä juttu on saada oma pää kuntoon, mutta halutaan ehdottomasti olla aloitteellinen ilman palloa.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira