Viikon top 5

Viikon top 5: Miesten F-liigan tehokkaimmat laituriparit alkukaudella

01.11.
2020
Viikon top 5

Classicin numeroiden 9 ja 11 yhteispeliä ei voi kuvailla kuin yhdellä adjektiivilla: pitelemätön. Kuva: Esa Takalo

Tämän viikon Top 5 -listauksessa kurkistimme miesten F-liigan alkukauden tehokkaimpiin laituripareihin. Listalle on valikoitu parit puhtaasti tehojen perusteella. Heidän on myös pitänyt pelata koko alkukausi samassa kentässä, mikä ei toteudu esimerkiksi viime kausien kovimpiin tutkapareihin lukeutuvan Henri Johansson & Joona Rantala -parivaljakon kohdalla.

5. Perttu Koljonen & Vili Näveri (LASB) 21p

LASB on onnistunut laajalla rintamalla. Sen ykköskentän laituripari Tino Nivala & Joonatan Surakka on summannut 20 pistettä. Tehot 12+4=16 kakkoskentästä summannut Perttu Koljonen yhdessä 3+2=5 säestäneen Vili Näverin kanssa ovat kuitenkin pinnan edellä.

4. Rasmus Kainulainen & Markus Markkola (Oilers) 30p

Oilersin ykköskenttä on kokonaisuudessaan ollut sarjan toiseksi paras. Erittäin juonikas ja viihdyttävä parivaljakko Rasmus Kainulainen & Markus Markkola ovat summanneet kahdeksaan otteluun yhteensä 30 pistettä. Pistepörssin seiska Kainulainen 5+12=17 ja oikealla hyökkäävä Markkola 5+8=13. Justus Kainulainen on naputtanut kaksikon välissä 10 maalia.

3. Peter Kotilainen & Roni Laasonen (Happee) 30p

Kotilainen ja Laasonen ovat summanneet samaiset 30 pistettä, mitä edellä mainittu Kainulainen & Markkola, mutta Happeen tehoduo on tehnyt selvästi enemmän maaleja. Kotilainen miehittää pistepörssin kolmossijaa tehoilla 12+8=20, Laasosen säestäessä (7+3) kymmennellä pisteellä.

2. Teuvo Kinnunen & Markus Sipronen (Steelers), 31p

Steelersin ennakko-odotuksiin nähden vahvan alun kulmakivi on hyvän maalivahtipelin ohella ollut tutkapari Teuvo Kinnunen (13+5=18) & Markus Sipronen (2+11=13). Teräskaksikon osalta voidaan puhua nimenomaan tutkaparista, sillä juonikas Sipronen on ruokkinut terävästi ampuvaa Kinnusta. Steelers-duo saa pientä etua pelattuaan 10 ottelua, mikä on kaksi enemmän kuin kahdella taakse jäävällä parivaljakolla.

1. Eemeli Salin & Sami Johansson (Classic), 47p

Kärkiparin voi arvata jo pelkän otsikon perusteella. Classicin superketjun laituripari miehittää pistepörssin kärkisijoja. Salin on naputtanut kahdeksaan otteluun 11+14=25 pistettä, Johansson 14+8=22 pistettä. Eroa seuraavaan kaksikkoon jää huimat 16 pistettä. Tehoduon plusmiinus-tilastokaan ei jätä arvailujen varaan. Molemmat ovat 32 maalia plussalla. Nykytahdilla laituripari latoo 153 pistettä.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira