Liigat

Pääkallon joulutodistus: Kuopioon ehdot – ”Syyskauden perusteella huonoin liigajoukkue moneen vuoteen”

25.12.
2020
Liigat

Welhojen alkukausi on ollut tuskainen. Kuva: Ari Arola

Pääkallo.fi jakaa tänä vuonna joulutodistukset. Arvioimme miesten F-liigajoukkueiden syksyn sekä tukun erilaisia lajiin liittyviä aiheita ja järjestöjä.

Kokonaismäärä 20 arvosanaa on jaettu neljään eri todistukseen. Toimituksen kaksi edustajaa antavat omat arvosanansa ja niiden pohjalta kohde saa saa kokonaisarvosanan. Arvosteluasteikkona on 4-10. Tässä on järjestyksessään neljäs ja viimeinen todistus.

Tiikerit

Jaakko Tiira:
Arvosana: 5
Varsinkin viimeistelyssä ollut todella isoja ongelmia. 55 tehtyä maalia on surkea saldo ottaen huomioon, että Tiikereillä on häntäpään porukaksi varsin laadukkaita hyökkäyspään yksilöitä. Kuten jo ennakoissa otettiin kiinni, alakerta on heikko. Pallolla ja ilman sitä. Piristyi loppua kohden, mutta kokonaisuudessaan varsin tahmea syksy.

Joel Siltanen:
Arvosana: 6-
Syksy lähti heikosti liikkeelle, kuten viime kaudellakin, mutta piristymisen merkkejä nähtiin taas marras-joulukuussa. Ensimmäisestä yhdeksästä pelistä vain kaksi pistettä, mutta viimeisestä viidestä kahdeksan. Maalinteko ollut yllättävän vaikeaa toistaiseksi, mutta varsinkin Joakim Lundin parantuneet otteet lupaa hyvää tulevaa kohden. Odotuksiin nähden Tiikerit alisuorittaa.

Kokonaisarvosana: 5

TPS

JT:
Arvosana: 8 1/2
Voittanut heikommat joukkueet hyvällä rutiinilla. Kärkipelien otteet jättävät kuitenkin kysymysmerkkejä. Haastoi Classicin uskottavasti toisessa pelissä, mikä palautti hieman uskoa. Hyökkäyspeli on kehittynyt edelleen. On kuitenkin vähän yllättäenkin päästänyt enemmän maaleja kuin vaikkapa KrP. Ihan kelpo syksy.

JS:
Arvosana: 8+
TPS:n syksy on ollut parempi kuin viime kaudella. Voinee olettaa, että joukkue parantaa vielä, mutta pientä kysymysmerkkiä herättää vaikeudet ”päävastustajia” vastaan. Muuten hyviä suorituksia, joista ehkä maukkain oli LASBin nollaaminen. Jos Tepsiä pidettiin kauden alla sarjan toiseksi parhaana joukkueena, niin sitä se ei toistaiseksi ole ollut. Puolustuspäässä yllättäviä haasteita. Kärkijoukkueeksi erikoisuutena se, että ei ole selkeää ykköstorjujaa.

Kokonaisarvosana: 8

Welhot

JT:
Arvosana: 4
Päävalmentaja Leppäsen mukaan joukkue on modernisoinut pelitapaansa ja harjoitellut aiempia vuosia paremmin. Siitä herääkin kysymys: miten joukkueen maaliero voi olla 84 pykälää pakkasella ja tehtyjen maalien keskiarvo näyttää alle kolmea. Voitti Jymyn ja sätki pari erää Nokian mukana, muuten ei ole edes taistellut pisteistä päätöserissä. Syyskauden perusteella huonoin liigajoukkue moneen vuoteen.

JS:
Arvosana: 4+
Ei ollut helpot lähtökohdat tähänkään kauteen, mutta Kuopion menon tarkkailu on ollut autokolarin seuraamista hidastastettuna. Se, että pisteitä on vain kolme 14 ottelussa, on yksi seikka, mutta kyllähän 40 tehdyn maalin saldo on vielä surullisempi. Ainoa plussa on se, että joukkue on tehnyt maaleista 12 sarjan parasta joukkuetta Classicia vastaan.

Kokonaisarvosana: 4

Muut mediat

JT:
Arvosana: 7
Hesariin tuntuu menevän kaikki jutut läpi suodattamatta. Yleä kiinnostaa lähinnä Kaupit ja muita valtakunnan medioita ei juurikaan kiinnosta. Paikallismedioita en ole juuri seurannut, mutta Hämeen Sanomat ovat tupsahdelleet esiin kiitettävän useasti. Kososen reissureportaasien uupuminen ollut kuitenkin pieni pettymys.

JS:
Arvosana: 8-
Hesariin on kyllä mennyt osa jutuista helposti läpi, mutta jotenkin on myös fiilis, että sählyjuttuja olisi ollut siellä nyt aiempaa enemmän. Mielikuvillahan tässä osin pelaillaan. Oikeastaan annan kasilla alkavan vain siksi, että nyt kun F-ligue taistelee tuulimyllyjä vastaan pelaamalla edelleen, on se saanut yllättävän paljon sitä kuuluisaa ruutuaikaa Maikkarilla ja Ylellä. Sekkareiden napit on kulutettu loppuun tulosruutujen ja urheiluruutujen parissa.

Kokonaisarvosana: 7

Yleinen ”salibandykiima”

JT:
Arvosana: 5
F-liigapeleissä kävi koronarajoitukset huomioiden ihan kivasti porukkaa. Korona-ajan tuoma jatkuva epävarmuus on kuitenkin toiminut pahana kiiman latistajana. Pelien alkamisenkin kovin kiima kuivui tulospalvelufarssiin. Se toki on ollut mahtavaa, että on ylipäätään pelattu. Kaltaiselleni tyhjäntoimittajallekin on riittänyt jutunjuurta.

JS:
Arvosana: 6
Nyt kun koronan pihdeissä ei tosiaan peleihin ole juuri päässyt niin se on tietysti laskenut tätä arvosanaa. Plussaa tosiaan siitä, että pelataan. Lisäksi annan plussan siitä, että kun nykyisyys ei tarjoa liikaa tarttumapintaa, on osattu kurkottaa menneisyyteen. Ennätyksellinen kolmen sählykirjan syksy ansaitsee huomion, vaikka se nyt ei ihan 100 % kysymystä kosketakaan. Posia siis lajikulttuurin edistämisestä kynäniekoille.

Arvosana: 6

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi