Liigat

Classic jälleen runkosarjan voittoon – Jymylle erittäin tärkeä pistepotti LASBia vastaan

12.02.
2021
Liigat

Classic on jälleen runkosarjan ykkönen. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic varmisti perjantai-iltana F-liigan miesten sarjan runkosarjan voiton. Se kaatoi Esport Oilersin Espoossa maalein 10-7 ja varmisti runkosarjan ykköstilan, vaikka sillä on vielä kolme peliä pelaamatta.

Oilers iski ottelun avausmaalin ja se oli ainoa hetki kun kotijoukkue johti peliä. Avauserän jälkeen mentiin tauolle lukemissa 4-3 vieraiden hyväksi. Kakkoserässä Classic kasvatti johtoaan viemällä sen 2-1 ja hallitsemalla peliä.

Nelisen minuuttia ennen loppua Classic oli jo neljän maalin johdossa, mutta Oilers nousi vielä taistelemaan 2+2-minuutin ylivoiman turvin. Kiri ei kuitenkaan riittänyt lopulta kuin kahden maalin päähän. Pelillisesti lukemat olisivat voineet olla selvemmätkin vieraiden hyväksi.

Classicilta Oskari Heikkilä osui kolmesti ja Konsta Tykkyläinen iski tiskiin tehot 2+1. Oilersin tehopelaaja oli 1+2 naulannut Tuomas Iiskola.

Classic on voittanut tähän mennessä kauden kaikki runkosarjan ottelut ja kerännyt nyt 65 pistettä. Kakkosena oleva Oilers on 11 pisteen päässä, eikä voi ohittaa enää tamperelaisia, sillä se voi kerätä lopuista otteluista enää yhdeksän pistettä. Classic voi tehdä vielä liigahistoriaa jos se voittaa kaikki runkosarjan ottelunsa. Tamperelaisille runkosarjan voitto oli jo kuudes perättäinen.

Nurmon Jymy räpsäisi kotikentällään yhden kauden kovimmista yllätyksistä. Se pyyhki pudotuspelipaikkansa jo varmistaneen LASBin kotonaan maalein 6-3. Jymy johti peliä 5-0 vielä viimeisen kympin alussa. LASB viritteli pienoisen kirin, mutta Jymy piti johtonsa loppuun asti. Nurmolaisten tehomiehenä hääri 1+3 naulannut Joona Kukko.

Voitto oli Jymylle äärimmäisen tärkeä. Sillä on nyt kolmen pisteen etumatka sarjajumbo Kuopion Welhoihin. Welhoilla on kaksi peliä aikaa kerätä pisteitä ennen päätöskierroksen Jymy-kohtaamista, sillä vaikka se kaataisi Jymyn päätöskierroksella varsinaisella peliajalla ja nousisi tasapisteisiin, niin tällä haavaa se jää selvästi heikomman maalieron perusteella viimeiseksi. Welhot kohtaa vielä TPS:n ja Indiansin ennen runkosarjan viimeistä peliä. Toiseksi viimeinen joukkue karsii sarjapaikastaan ja jumbo putoaa suoraan Divariin.

Vaikka LASB on varmistanut pudotuspelipaikan niin sen asema kärkikahdeksikossa näyttää vaikealta. Se on vielä kuudentena, mutta sekä SPV että Indians voivat mennä siitä ohi, jos lahtelaisjoukkue ei kerää pisteitä ja kilpakumppanit onnistuvat tahoillaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen