Cupin voitto herkisti Hasun – ”En ole ikinä voittanut yhtään mitään”

Rasmus Hasu sai cupin finaalissa tukea myös uhrautuvasti peittäneiltä SPV:n kenttäpelaajilta. Kuva: Juhani Järvenpää

Seinäjoen Peliveljet esitti miesten Suomen cupin finaalissa huikean kirin, mutta ilman yhtä miestä joukkue ei olisi saanut siihen edes mahdollisuutta.

Cupin loppuottelun alkutahdit Riihimäellä määräsi Nokian KrP, eikä SPV oikein päässyt edes palloon, saati maalipaikoille. Kuvaavaa on, että seinäjokisten avausmaalinkin teki KrP, kun Nico Jonaeson ohjasi epäonnisesti omiin.

KrP karkasi jo 4-1-johtoon, mutta numerot olisivat voineet olla SPV:n kannalta paljon pahemmat ilman maalivahti Rasmus Hasua. Hän venyi seinäjokisten tolppien välissä huikeisiin torjuntoihin ja teki tyhjiksi ainakin yhden käden sormien verran nokialaisten huippupaikkoja.

– En kerennyt hirveästi miettimään mitään. Yritin olla pallon edessä. Lopputulosta katsotaan sitten pelin jälkeen, Hasu kuittasi pelin jälkeen.

Ilman Hasun huimaa virettä KrP olisi karannut niin kauas, ettei SPV olisi sitä johtoa enää lauantaina tavoittanut. Nyt maalivahti antoi joukkueelle mahdollisuuden tehdä saman tempun kuin SPV teki keskiviikkona F-liigan ottelussa KrP:ta vastaan: saada kavennusmaaleista uutta virtaa, tulla rinnalle ja lopulta ohi.

Tällä kertaa tuo kiri palkittiin Suomen cupin mestaruuspokaalilla ja 10 000 euron voittosekillä.

– Nyt on hyvä vire päällä ja koppi tarttuu. Nyt sai vielä hyvän hengen päälle tärkeään peliin, niin hieno homma.

SPV:n seurahistorian toinen cup-finaali toi toisen cup-mestaruuden. Kuva: Juhani Järvenpää

Tunteet pinnassa

Haastatteluun saapuessaan maalivahti vaihtaa oman maskinsa Salibandyliiton henkilökunnan ojentamaan kasvomaskiin. Sen alta näkyvät vain hänen silmänsä ja se, että niiden kulmat kostuvat. Ensimmäisten haastattelulausuntojen jälkeen alkaa nieleskely.

Tunteet taitavat olla pinnassa? Hasu nyökkää vastaukseksi.

– En ole tätä ennen ikinä voittanut yhtään mitään. Tämä on tosi iso juttu.

SPV:n edellisestä ja tätä ennen ainoasta cupin mestaruudesta on kulunut vuosikymmen. Liigamestaruudet SPV nappasi 2012, 2013 ja 2015.

Hasu liittyi SPV:n ryhmään kaudeksi 2018-19, eikä ole siis ollut aiempia mestaruuksia voittamassa.

Koponen piti palopuheet

Molempien joukkueiden vaihtopenkit elivät tunteella mukana cupin finaalissa, joka pelattiin Riihimäen Cocks-areenassa lähestulkoon tyhjille lehtereille. Vaihtopenkeillä tuuletettiin rajusti peittoja ja muita onnistumisia.

SPV:lläkin taisi olla cupin finaaliin aivan erityinen latinki?

– Henki on se meidän juttu. Ilman sitä meillä ei ole oikein mitään, Hasu myönsi.

– Kyllähän (päävalmentaja Tommy) Koponen piti meille viikon aikana pari palopuhetta, ehkä se on sieltä saatu.

Mitä Koponen puhui?

– En muista tarkemmin, mutta hän on hyvä puhumaan.

Hasulla ei ollut ottelun jälkeen tuoreeltaan tiedossa, miten SPV aikoo cupin voittoa juhlia.

– En tiedä yhtään. Lähdetään nyt Seinäjoelle päin ja katsotaan sitten.

Arki koittaa kuitenkin pian. Edessä on F-liigan pudotuspelit, joihin SPV varmisti lopulta paikkansa viime viikonloppuna.

– Saadaan ainakin ensi viikko treenata hyvin ja kovaa. Eiköhän siellä (pudotuspeleissä) voi muutama yllätys tulla, Hasu heitti.