Mika Kohosen tarina leivotaan kirjaksi – kynään tarttuu tuttu mies

Oskari Saarelle on taas tiedossa elämäkerturin hommia. Kuva: Salibandy.fi

Oskari Saarelle on taas tiedossa elämäkerturin hommia. Kuva: Salibandy.fi

Maailman parhaana salibandypelaajana pidetyn Mika Kohosen urasta tehdään kirja, kertoo Salibandyliitto.

Kohosen uran päättymisestä kerrottiin perjantaina, ja samana päivänä tuli ilmi myös kirjaprojekti.

Tekijäksi on valikoitunut Oskari Saari, joka on aiemmin kynäillyt kirjoja muun muassa maajoukkuevalmentaja Petteri Nykystä ja urheilulääkäri Aki Hintsasta.

Kohonen itse kertoo Salibandyliiton uutisessa, että kirjan perään on tullut vuosien ajan kyselyitä sekä Ruotsista että Suomesta. Aiemmin hän ei ollut ajatuksesta innostunut, mutta viime aikoina mieli on muuttunut.

– Toivon tietenkin, että ihmisiä kiinnostaisi sellainen kirja. Se olisi myös minulle varmasti terapeuttinen kokemus käydä asiat läpi ja laittaa kansien väliin, Kohonen sanoo.

Kirjan julkaisuaikataulu on vielä auki.

– Mika on paitsi kaikkien aikojen salibandypelaaja, myös ihmisenä sellainen, että on kunnia saada kirjoittaa hänestä kirja. Hänen tarinassaan on paljon sellaista, mikä puhuttelee varmuudella niin sanotusti yli lajirajojen ja myös sellaisia lukijoita, jotka eivät ehkä ole erityisen kiinnostuneita edes urheilusta. Toisin sanoen juuri sellainen henkilö, joka kiinnostaa itseäni kirjoittajana, Oskari Saari kommentoi Salibandyliiton uutisessa.

Saari tunnetaan myös urheiluselostajana ja -toimittajana. Salibandyn parissa hä on myös valmentaja, entinen kansainvälisen tason erotuomari ja toimii tällä hetkellä miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Mika Kohosen pikkuveli Mikko sai oman kirjansa viime syksynä. Kirjoittaja Jere Vasarainen käsitteli samojen kansien välissä Mikko Kohosen ja maajoukkuevalmentaja Petri Kettusen elämäntarinat.