Liigat

Finaaliavaus jätti parannettavaa molempien päävalmentajien mielestä – ”Pelit tulevat kuumenemaan”

17.04.
2021
Liigat

Keltapaitainen PSS jäi finaaliavauksessa mustanuttuisen SB-Pron jalkoihin. Kuva: Jarmo Koskela

Naisten F-liigan finaalit käynnistyivät lauantaina SB-Pron 6-2-voitolla PSS:sta. Pääkallo pirautti pelin jälkeen molempien joukkueiden päävalmentajille.

SB-Pro otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuspyttyyn, mutta nurmijärveläisten päävalmentaja Aki Vilander ei ollut täysin tyytyväinen.

– Ehkä vähän jäi fiilis, että tämä oli alkuverryttelypeli. Ei saatu sellaista iskua kuin olisi toivottu, hän sanoi.

– Kolmella ketjulla tehtiin molempiin suuntiin aika nöyrää työtä ja pystyttiin pelaamaan vähän yli kolmen kentänkin. Saatiin kaikki pelaajat finaalihuumaan.

Varsinkin ottelun alussa pallollisessa pelissä näkyi hermostuneisuutta. Vilander myönsi, että jännitystä saattoi olla ilmassa.

– Prosta puhutaan kokeneena joukkueena, mutta aika monta naisten pudotuspelien ensikertalaista siellä tänäänkin oli. Kokeneemmat pelasivat jo riittävän hyvällä tasolla, mutta paras isku vielä tulossa.

Vilander uskoo, että tunnetaso kaukalossa tulee kasvamaan.

– Veikkaan, että pelit tulevat kuumenemaan, kamppailua ja tunnetta tulee lisää. Ei nähty vielä sellaista sotaa kuin nämä yleensä ovat olleet.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Porvoossa, joka on ollut Prolle vaikea paikka.

– Olemme olleet Porvoossa tällä kaudella niin huonoja jo harjoituspeleistä lähtien, että nyt on pakko parantaa sen suhteen. Pitää saada aikaiseksi yksi kauden parhaimmista iskuista, SB-Pron käskijä linjasi.

Kouvalainen: Menikö lataus yli vai jopa ali

PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen sanoi, ettei ollut tyytyväinen joukkueensa reagoimiseen pallottomassa pelissä.

– SB-Pro oli niin vahva kuin osattiin odottaa. He pelasivat suoraviivaista peliä, tulivat boksiin ja jättivät turhan hierominen pois. Emme pystyneet vastaamaan siihen. Toki SB-Prolla osuikin tänään aika kivasti, Kouvalainen sanoi.

Kouvalainen sanoi, että ensimmäisessä erässä PSS pääsi hänen mielestään jopa helposti 2-1-johtoon, mutta toisessa erässä SB-Pro iski kolme maalia ja nousi johtoon.

– Kolmas erä niiden jäähyjen jälkeen oli riskillä pelaamista kuudella viittä vastaan. Pro puolusti keskustan niin hyvin, ettemme pystyneet luomaan laadukkaita maalipaikkoja, PSS-luotsi arvioi.

– Pro oli parempi koko pelissä. Huomiselle (sunnuntaille) jää paljon näytettävää.

Kouvalainen ei osannut tuoreeltaan arvioida, mistä PSS:n odotettua heikompi esitys ensimmäisessä finaalissa johtui. Valmistautumisessa viikon varrrella ja ennen ottelua kaikki näytti päävalmentajan silmään hyvältä.

– Menikö lataus yli vai jäikö jopa vähän alle. Siihen jälkimmäiseen en jaksa uskoa näissä peleissä.

Mestaruus ratkeaa neljällä voitolla, joten finaalisarja on vielä alkutekijöissään. Sunnuntain kotiottelu on PSS:lle tärkeä.

– Huominen näyttää suuntaa mihin mennään. Katsotaan, jos pystymme olemaan ilkeämpiä meidän keskustassa, Kouvalainen kuittasi.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola