EräViikingit sai tasokkaita paluumuuttajia – Sällström ja Westerlund palaavat Ruotsista

Daniela Westerlund palaa EräViikinkeihin yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Daniela Westerlund palaa EräViikinkeihin yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Daniela Westerlund ja Trine Sällström palaavat EräViikinkeihin, helsinkiläisseura tiedottaa. Viime kaudella Ruotsin pääsarjassa pelannut kaksikko solmi yksivuotiset sopimukset.

Kaksikko pelasi viime kaudella tukholmalaisessa Nacka Wallenstam IBK:ssa. Joukkue sijoittui SSL:n runkosarjassa yhdeksänneksi. Puolustajana pelannut Sällström summasi 26 otteluun 2+7=9, hyökkääjänä viihtyvä Westerlund 26 otteluun 17+9=26.

Molemmat edustivat EräViikinkejä myös ennen Ruotsiin siirtymistään. Westerlundin tililtä löytyy 134 runkosarjaottelua niin ErVi:n, PSS:n kuin SB-Pronkin paidassa. Kaksi pronssia ja yhden hopean voittanut hyökkääjä on iskenyt urallaan tehot 56+71=127. Sällström on edustanut ErVi:n lisäksi M-Teamia ja pelannut 121 liigapeliä tehoin 22+61=83. Hänen palkintokaapistaan löytyy SM-pronssin lisäksi MM-pronssia joulukuulta 2019.

– Hyvä fiilis, kiva palata vähän niinkuin kotiin. Tutut ihmiset ja tuttu ympäristö, niin maistuu hyvältä. Kausi Ruotsissa vei niin pelaajana kuin ihmisenä eteenpäin, sai pelata maailman parhaita vastaan. Se on varmasti tuonut pelillisesti lisää, 22-vuotias Sällström sanoi tiedotteessa.

– Tuli kyllä mentyä kauden aikana eteenpäin pelaajana, kasvoi kyllä niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Vähän pystyi myös itselleen näyttämään, mihin omat rahkeet riittää. Helppo oli tulla tuttuun ympäristöön, seuraan ja joukkueeseen, ne olivat ratkaisevat tekijät tällä kertaa. Täällä on ammattitaitoinen valmennus ja näen, että täällä on minulle paras mahdollisuus kehittyä, 23-vuotias Westerlund totesi.

Lähde: EräViikinkien tiedote