Matias Veikkolalla on selkeä näkemys, miten Classicin ykkösen saisi aisoihin: ”Tilanteenvaihdot, niissä pitää olla parempia”

Matias Veikkola puolusti toisessa finaalissa kakkosketjun alla. Kuva: Esa Takalo

Matias Veikkola puolusti toisessa finaalissa kakkosketjun alla. Kuva: Esa Takalo

Oilers paransi tekemistään toisen finaalin edetessä, mutta ei mahtanut mitään vakuuttavasti pelanneen Classicin käsittelyssä. Voittolukemat kirjattiin tamperelaisten hyväksi 6–1. Oilers-puolustaja Matias Veikkola näki positiivisia merkkejä ottelun edetessä.

Ketjunsa uuteen uskoon laittanut Oilers oli pelin alussa varovainen. Jopa pelokas. Se vetäytyi ensimmäisessä erässä kuoreen. Passiivisempi pelaaminen ei kuitenkaan ollut pelisuunnitelmassa, Veikkola sanoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

– Ketjuvaihdokset ehkä ajoivat varovaisuuteen. Suunnitelma oli, että lähdetään puolustamaan kaikilla kolmella alueella ja pyritään hallitsemaan pelin virtausta. Alussa ei onnistuttu, mutta loppua kohden parani. Maalipaikat alkoivat kääntyä toisessa erässä meidän laariin, Veikkola näki.

Etenkin avauserässä isäntien pallollinen peli oli kipsissä. Oilers luopui pelivälineestä helposti. Toisen erän puolivälistä lähtien, Classicin ollessa 3–0-johdossa, Oilers löysi pelirohkeuttaan ja sai vyörytettyä muutamia pidempiä hyökkäyksiä.

Veikkola näki, että ketjumuutoksilla oli vaikutusta myös pallollisen pelirohkeuden uupumiseen ottelun alussa.

– Ekan erän lopulla ykkös- ja kakkosviisikoilla saatiin hyvät myllyt loppuun ja se ehkä toi sen, että uskallettiin pelata. Toisen erän alussa ei oltu vielä raiteilla. Sen jälkeen maalipaikat alkoivat kääntymään meille, jos 5v5-peliä katsotaan ja saatiin muutamia hyviä paikkoja.

Maanantain tapaan Classicin ykköskentällinen oli – jos ei pitelemätön niin ainakin – omalla tasollaan. Se värkkäsi kolme Classicin neljästä tasakentällisen tekemästä maalista. Sami Johansson ja Eemeli Salin ovat takoneet kahteen finaaliin yhteensä yhdeksän osumaa ja koko pudotuspeleissä peräti 46 maalia 14 otteluun.

Jos Oilers mielii vielä finaalisarjan kääntää, on iso kysymys juuri se, miten Classicin ykkönen saadaan aisoihin.

– Tilanteenvaihdot. Niissä pitää olla parempia, Veikkola totesi empimättä.

– Tänäänkin taisi tulla ainakin yksi tilanteenvaihdosta. Niissä pitää olla tarkempia. Jos saadaan pidettyä heidät (Classicin ykkönen) maalissa tai parissa, meillä on mahdollisuus voittaa. Mutta se vaatii toki muilta sitten onnistumisia.

Classicin ykkösen pimentämisen ohella Oilersin pitäisi pystyä nostamaan myös omaa tasoaan. Classic on saanut riisuttua Oilersin aseista, kuten kaksi tehtyä maalia kahteen otteluun kertoo. Etenkin Öljymiesten tämän kauden suurin vahvuus, aktiivinen karvauspelaaminen, on puhkaistu kerta toisensa jälkeen.

– Yritetään puolustaa vähän tiiviimmin, olla parempia tilanteenvaihdoissa ja pysyä poissa boksista, Veikkola päätti.

Lisää ottelusta:
Pääkallotodistus: Classicin ykkönen löi jälleen tahtia – Kaltiainen Oilersin paras
Classic jatkoi vahvasti finaaleissa – pöllytteli yläkulmia Tapiolassa

Classic-vahti Lassi Torisevan mietteitä julkaistaan perjantaiaamuna.