Divarit

Pronssia Ouluun, Blue Fox liigaan – Divariin nousijat Raumalta ja Tampereelta

17.04.
2021
Divarit

SSRA juhli seurahistoriansa ensimmäistä mitalia. Kuva: Ari Arola

Ilon hetkiä ja pettymyksen karvasta kalkkia tarjoiltiin lauantaina salibandykaukaloissa eri puolilla Suomea, kun peleissä ratkaistiin lauantaina naisten F-liigan pronssimitalisti, naisten F-liigan nousija sekä miesten Divariin nousijat.

Naisten F-liigan pronssiottelu:

SSRA – Classic 8-4
Ottelutilastot

Rankat Ankat Oulusta nappasi naisten F-liigan himmeimmät imitalit, kun se kukisti kotikentällään Classicin yksiosaisessa pronssiottelussa. Mitali oli SSRA:n naisille seurahistorian ensimmäinen. Kapteeni Elli Kylmäluoma teki kaksi maalia ja tämän kauden tehopelaaja Hanna Niemelä syötti kolme.

Naisten F-liigan karsinta:

LoSB – Blue Fox 2-6 (Blue Fox F-liigaan voitoin 3-0)
Ottelutilastot

Blue Fox Uudestakaarlepyystä nousee uutena joukkueena ensi kaudeksi naisten F-liigan B-lohkoon. Blue Fox pudotti Lohjan Salibandyn suoraan otteluvoitoin 3-0. Näin ollen LoSB:n tie vie parin liigakauden jälkeen sarjaporrasta alemmas. Julia Storskrubb iski ratkaisevassa ottelussa Blue Foxille kaksi maalia.

Blue Foxin päävalmentaja Andreas Nyby arvioi Pääkallon haastattelussa ennen liigakarsintojen alkua, että Blue Foxilla on aika paljon hyviä tyttöjunioreita, ja ison osan pelaajista täytyy jatkossakin tulla omasta seurasta sekä yhteistyöllä muiden Pohjanmaan joukkueiden kanssa.

Ensi kaudeksi pitäisi Uudessakaarlepyyssä olla odotettavissa myös hyviä yleisölukemia, jos koronaviruspandemia hellittää niin, että katsojat pääsevät jälleen lehtereille.

– Jos päästäisi pelaamaan NLB:hen, se on ihan varma, että tupa olisi täynnä. Se oli sitä jo, kun pelattiin naisten divarissa, Nyby sanoi.

Miesten Divarikarsinta:

FoSu – Soittorasia 5-6 (Soittorasia Divariin voitoin 2-0)
Ottelutilastot

Blue Fox – SalBa 5-10 (SalBa Divariin voitoin 2-0)
Ottelutilastot

Miesten Divarin uudet joukkueet ensi kaudella ovat Soittorasia Tampereelta ja SalBa Raumalta. Ne selvittivät Divarikarsinnan viimeisen vaiheen suoraan otteluvoitoin 2-0. Näppejään jäivät nuolemaan Forssan Suupparit ja uusikaarlepyyläinen Blue Fox.

Sekä Soittorasia että SalBa on nähty Divarissa historiassa aiemminkin. SalBa pelasi Divaria viimeksi kaudella 2018-19, mutta SR:n divarivuosista on vierähtänyt jo pitempi tovi.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola