”Tietoomme ei ole tullut ylilyöntejä tai muuta normaalista poikkeavaa toimintaa” – KrP julkaisi vastineen Kivilehdon kommentteihin

KrP vastasi Juha Kivilehton syytöksiin. Kuva: Esa Takalo

KrP vastasi Juha Kivilehton syytöksiin. Kuva: Esa Takalo

Classicin ja Nokian KrP:n välinen välieräsarja oli kentän puolella varsin siisti, mutta lehdistötilaisuuksissa kuohui. KrP julkaisi kannanoton, jossa se vastasi Juha Kivilehdon seitsemännen välierän jälkeen esittämiin syytöksiin.

Kivilehto kommentoi KrP-pelaajien huutelun menneen henkilökohtaisuuksiin.

– Ei lähdetty ollenkaan siihen mistä on koko kevät puhuttu, eli yritetään henkistä sodankäyntiä. Nyt aletaan taas olemaan siinä rajoilla, että mikä on sallittua ja mikä ei.

– Siitä on ollut puhetta jo aiemmin, ja taas ei oikein mitään muuta tapahdukaan kuin sitä, että mennään henkilökohtaisuuksiin tiettyjä meidän pelaajia kohtaan. Se on asia mihin pitäisi salibandyväen ja muidenkin lajien puuttua, Kivilehto linjasi seiskapelin jälkimainingeissa.

Pääkallo.fi tavoitti pääsiäisen aikana Kivilehdon ja toisen Classicin edustajan, jotka kumpikaan eivät halunneet kommentoida välieräpelin jälkeisiä lausuntoja, vaan halusivat keskittyä finaalisarjaan. Tarkoituksena oli selvittää mitä Kivilehto tarkalleen ottaen tarkoitti lausunnoillaan.

Pronssiottelun voittoon kautensa päättänyt Nokian KrP julkaisi tiistaina kannanoton Kivilehdon esittämiin väitteisiin liittyen. Pääkallo julkaisee KrP-managerin ja seuran hallituksen puheenjohtajan Marko Salmelan allekirjoittaman kannanoton kokonaisuudessaan.

Haluamme tuoda oman kantamme esiin liittyen seitsemännen välieräottelun jälkeisiin Classicin pelaajan Juha Kivilehdon kommentteihin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa KrP:n pelaajia on syytetty muun muassa epäurheilijamaisesta käytöksestä välieräsarjan aikana. Näille väitteille ei kuitenkaan ole esitetty minkäänlaisia perusteita.

Olemme tutkineet asiaa seuran sisällä. Otteluissa on varmasti tapahtunut peliin liittyvää huutelua molemmilta joukkueilta, mikä kuuluu playoffeihin ja varsinkin tunteikkaisiin paikallisotteluihin. Tietoomme ei kuitenkaan ole tullut ylilyöntejä tai muuta normaalista poikkeavaa toimintaa. Sen sijaan toisessa välieräottelussa Classic-pelaaja on nimitellyt joukkueemme pelaajaa äärimmäisen mauttomasti seksuaalissävytteisesti. Tämä on tapahtunut ottelun henkilökunnan, sekä pallopoikina toimineiden junioreiden kuullen. Emme olisi halunneet nostaa tätä asiaa esille hienon ottelusarjan päättymisen jälkeen, mutta olimme pakotettuja tähän meidän joukkueeseen ja seuraan kohdistuneiden perusteettomien väitteiden jälkeen.

Koemme, että kyseiset lehdistötilaisuuden väitteet eivät ole linjassa Classic-pelaajiston osoittaman hyvän urheiluhengen kanssa. Lisäksi sosiaalisessa mediassa esiin nousseet pelaajien kommentit välieräsarjasta ovat olleet positiivisia. Nämä kommentit eivät tue lehdistötilaisuudessa esiin nousseita Kivilehdon lausuntoja.

Olemme harmissamme meihin kohdistetuista väitteistä ja haluamme painottaa, että emme seuran sisällä hyväksy lainkaan epäurheilijamaista käytöstä. Seuramme luottaa siihen, että kentällä törkeisiin kommentteihin puuttuu tuomarit ja kentän ulkopuolella valmennusjohto.

Haluamme kiittää Classicia mahtavasta välieräsarjasta ja toivotamme heille onnea finaaleihin! Toivottavasti saamme tulevaisuudessakin nauttia yhtä tasokkaista ja kiihkeistä paikalliskamppailuista.