Ulkomaat

Ruotsalaislupaukselta kiintoisa ratkaisu – siirtyy finaalijoukkueesta alemmalle sarjatasolle

14.05.
2021
Ulkomaat

Hampus Ahren ei saavuttanut ainakaan vielä Ruotsin mestaruutta, sillä Storvreta oli finaalissa etevämpi maalein 5-3. Kuva: perwiklund.se

Ruotsalaishyökkääjä Hampus Ahren yllätti monet torstaina. Vielä tällä kaudella Ruotsin Superfinaalissa Storvretaa edustanut Hampus Ahren, 20, pelaa ensi kaudella toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanin Nykvarn IBF:n paidassa.

Ahrenia on pidetty viime vuosina yhtenä oman ikäluokkansa suurimmista lahjakkuuksista Ruotsissa. Suurseura Storvretassa Ahren iskikin kahdella SSL-kaudella runkosarjassa tehot 21+51. Tämän kauden pudotuspeleissä saldo oli 7+8 (12 ottelua).

Syy löytyi siis jostain muualta kuin pärjäämisestä.

– Ensinnäkin nämä kaksi vuotta ovat olleet mukavia salibandyn kannalta. Mutta kokonaiskuvan kannalta tilanne ei ole ollut optimaalinen. Olen ollut töissä Södertäljessä ja istunut päivittäin 2-3 tuntia autossa. E4:lla istuskelu ja banaanin pureskelu eivät ole ammattilaisen olosuhteita.

– Se kokonaiskuva minkä Nykvarn ja Södertälje tarjoavat, tuntuu hyvältä. Tunnen oloni turvalliseksi ja hyötyväni tästä pitkällä aikavälillä. Olisin voinut tehdä toisenlaisen päätöksen, joka taasen hyödyttäisi minua lyhemmällä otannalla, Ahren kommentoi ruotsalaislehti Innebandymagazinetille ratkaisuaan.

Nykvarn ei ole Ahrenille ennestään tuntematon seura, sillä hän edusti sitä viimeksi juniori-ikäisenä 2014-15. Ahrenin lisäksi Karljohan Ahlroth, Simon Westgärds, Lucas Rigogiannis ja Kevin Rigogiannis, joka siirtyy seuraan myös SSL:stä. Kaikkia pelaajia yhdistää aiempi pelaajaura Nykvarnissa.

Storvretaa vuosien varrella edustanut Valdemar Alhroth jatkaa Nykvarnissa ainakin seuraavat kolme kautta siirryttyään joukkueeseen kesken kauden. Nykvarn on myös Alhrothin kasvattiseura. Seuran tavoitteena on voittaa Ruotsin mestaruus vuonna 2025, ja liiganousua se tavoittelee jo vuoden sisään.

Ahren edusti Ruotsin aikuisten maajoukkuetta edellisissä MM-karsinnoissa. Maajoukkuevalmentaja Niklas Norden kommentoi perjantaina siirtoa Innebandymagazinetille ja sen perusteella Ahren tippui siirtonsa myötä maajoukkueympäröistä yhdessä yössä. Ahrenia ei nähdä seuravaalla leirillä, eikä jutun perusteella Allsvenskanista taida olla saumoja päästä MM-kisoihin.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen