Huhumylläri: Mika Kohonen liittymässä kotikisoissa Suomen valmennusryhmään?

Kuva miesten maajoukkueleiriltä. Vasemmalta Henri Toivoniemi, Petteri Nykky, Samu Kuitunen, Jussi Jäntti ja Mika Kohonen. Kuva: salibandy.fi

Kuva miesten maajoukkueleiriltä. Vasemmalta Henri Toivoniemi, Petteri Nykky, Samu Kuitunen, Jussi Jäntti ja Mika Kohonen. Kuva: salibandy.fi

Suomen miesten salibandymaajoukkue leireili tällä viikolla Eerikkilässä joulukuun kesäkisoja ajatellen.

Tarkkasilmäisiltä, ja vähän vähemmän valppaalta mylläriltä ei jäänyt huomaamatta, että leirillä oli mukana yksi uusvanha jäsen. Mika Kohonen on hyvin todennäköisesti Suomen penkin takana Helsingin kisoissa.

Kohosen pestaamisessa on montakin avua. Ensinnäkin kukaan Suomen joukkueesta tuskin tuntee ruotsalaista salibandya yhtä hyvin kuin tänä vuonna virallisesti peliuransa lopettanut Kohonen. On hyvä muistaa, että Kohonen toimii myös Ruotsin huippujoukkueen Storvretan valmennuksessa, mikä olisi poikkeuksellinen etu MM-kisoissa, jos perinteistä Suomi-Ruotsi -asetelmaa miettii.

Tietysti on myös se aspekti, että jos/kun Suomi Kohosen kiinnittää niin Ruotsi ei saa maestrosta merkittävää lisäapua Suomen kaatamiseksi. Ja tietysti se aspekti, että Kohosella olisi valmennusryhmästä ja taustajoukoista tuorein kokemus pelaamisesta. Ylipäänsä sellainen pelaajaura, jonka kokemuksia ja arvoa ei voi mittauttaa oikeastaan ketään vasten. Varsinkin MM-kisojen tiukoista paikoista.

Kohosen kohdalla ei ole vielä julkaistu mitään virallista, mutta neuvotteluita on tiettävästi käyty. Tuntuisi jokseenkin oudolta, jos Kohosen kanssa ei päästäisi yhteisymmärrykseen, sillä mies on jo ihan julkisesti esiintynyt Suomen leirillä. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla milloin kaikkien aikojen salibandypelaajan maajoukkuerooli julkaistaan.