Paul Kotilainen on uupunut Happeen kokoonpanosta, eikä kokenutta hyökkääjä nähdä enää liigakentillä: ”Päätin etten ala sydänongelmien kanssa pelleilemään”

Paul Kotilaisen mittava liigaura päättyi kesätreeneissä ilmenneisiin rytmihäiriöihin. Kuva: Esa Jokinen

Paul Kotilaisen mittava liigaura päättyi kesätreeneissä ilmenneisiin rytmihäiriöihin. Kuva: Esa Jokinen

Happee on pelannut kolme F-liigaottelua, mutta Paul Kotilaista ei ole nähty kaukaloissa. 380 runkosarjaottelun veteraani kertoi Pääkallolle tilanteestaan.

– Tilanne on se, että pelit liigatasolla on hyvin todennäköisesti taputeltu, 33-vuotias hyökkääjä kertoo viestin välityksellä.

Kaudella 2004-05 liigassa debytoinut Kotilainen kertoi viime keväänä Keskisuomalaiselle burnoutin oireista pohtiessaan vielä uran jatkoa. Pitkän linjan liigapelaaja teki jatkosopimuksen toukokuussa. Tilanne kuitenkin muuttui kesätreeneissä.

– Kesällä treenatessa sain ihmeellisiä rytmihäiriöitä, jotka aluksi ohitin kiinnittämättä niihin suurempaa huomiota. Kuitenkin sain heinäkuun alussa sen verran pahan rytmihäiriön ja rintapistoksen, että se säikäytti pahemman kerran, Kotilainen taustoittaa.

– Kun tarkoituksena oli pelata enää tämä kausi, päätin etten ala sydänongelmien kanssa pelleilemään. Kotona kuitenkin pari pientä ihmistä, joten päätös oli tavallaan ”helppo”. Oireisiin on nyt tehty muutamia tutkimuksia, mutta vielä ei ole mitään vakavaa löytynyt. Tutkimukset kuitenkin jatkuvat vielä.

Tyylikkäänä ja luotettavana keskushyökkääjänä tunnetuksi tulleen Kotilaisen liigaura kesti 17 vuotta. Palkintokaappiin tarttui kolme hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

– Henkisesti tämä yllättävä lopettaminen on ottanut aika koville. On outoa, kun yhtäkkiä ei olekaan treenejä. 25 vuotta on kuitenkin tullut salibandya pelattua. Kotona on onneksi kaksi muksua, jotka pitävät kiireisenä.

153+185=338 runkosarjapistettä ja 32+34=66 pudotuspelipörssiä urallaan iskenyt hyökkääjä kertoo, ettei ole miettinyt voisiko peliura jatkua vielä jossain muodossa.

– Olin päättänyt, että tämä olisi viimenen kausi. Vaikka saisin tutkimusten jälkeen lääkäreiltä luvan pelaamiseen, en usko että pystyisin ainakaan liigatasolla enää jatkamaan. Luulen, että ainakin tämä kausi menee asiaa sulatellessa ja jos asiat loksahtelevat paikoilleen, pelit voisivat jatkua vaikkapa divaritasolla. Aika näyttää, vielä en kuitenkaan osaa paremmin sanoa.

Paul Kotilaisen lopettaminen tarkoittaa, että Happeessa pelaa tällä kaudella enää yksi Kotilainen, Peter. Edellisen kerran, kun Happeessa pelasi vain yksi maineikkaan veljessarjan edustaja, juhli Happee seurahistoriansa toistaiseksi ainutta Suomen mestaruutta. Panu nosti pokaalia keväällä 2014, kun Classicia edustaneiden Paulin ja Peterin kaulaan pujotettiin hopeaa.

Juhlitaanko Jyväskylässä siis mestaruutta tämän kauden päätteeksi?

– Toivotaan, että yhden Kotilaisen taika on se ratkaiseva tekijä ja keväällä nousee kannu täydellä Synergialla (Jyväskylän jäähalli).