Ruotsi pöllytteli yläkulmia – Suomen U19-naiset jäivät EFT-turnauksen kolmanneksi

Suomi joutui poistumaan Ruotsia vastaan häviäjänä. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn U19-naisten Euro Floorball Tour -turnaus Lempäälässä päättyi odotettuun Suomen ja Ruotsin kohtaamiseen sunnuntaina. Ruotsi viimeisteli vahvasti ja voitti viihdyttävän ottelun 9-4.

Suomen Olivia Pietilä avasi ottelun maalihanat ajassa 7.11, mutta Ruotsi tasoitti heti samalla minuutilla. Tämän jälkeen länsinaapuri iski kolme seuraavaakin osumaa ja johti toisessa erässä jo 4-1.

Suomen joukkue osoitti kuitenkin sinnikkyyttä, eikä lannistunut. Miisa Turunen ja Suvi Hämäläinen iskivät vuorotellen maalit toistensa syötöistä, joiden avulla Suomi nousi 3-5-tilanteeseen. Toisen erän lopulla tullut koppimaali päästi ruotsalaiset erätauolle kuitenkin jälleen kolmen maalin erolla.

Kolmannen erän alussa Suomen toivo heräsi jälleen, kun Olivian kaksoissisko Emilia Pietilä viimeisteli Suomen neljännen maalin. Tämän jälkeen Ruotsi iski kuitenkin kahdesti muutaman minuutin välein.

Ruotsi viimeisteli erittäin vahvasti: se käytti vastaiskut tehokkaasti hyväkseen ja pöllytteli useamman kerran tyylikkäästi yläkulmia. Laukaukset olivat niin laadukkaita, että Suomen maalivahdille Aino-Kaisa Lyttiselle ei jäänyt paljon mahdollisuuksia.

Suomi otti maalivahdin pois ensimmäisen kerran viitisen minuuttia ennen loppua. Kuudella viittä vastaan Suomi sai hyvin pallon pyörimään, mutta ruotsalaisten peittopeli toimi. Ruotsi niittasi lopullisen ratkaisun tyhjiin puolitoista minuuttia ennen loppua.

U19-naisten EFT-turnauksen Lempäälässä voitti Tshekki, joka keräsi kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä. Ruotsi oli toinen ja Suomi kolmas. Sveitsi jäi turnauksen jumboksi.