Liigat

IS: Maajoukkuekapteeni Nico Salo avoimena vaikeasta vuodestaan – ”Suru tulee aina välillä”

19.11.
2021
Liigat

Nico Salo kertoi Ilta-Sanomille isäksi tulemisestaan. Kuva: Esa Takalo

Salibandymaajoukkueen kapteeni Nico Salo hänen puolisonsa Janniina Alho kertoivat Ilta-Sanomien haastattelussa, kuinka toinen heidän odottamistaan kaksosista menehtyi ennen syntymää.

Pariskunnan vuoteen on mahtunut sekä iloa että surua.

Helmikuussa raskaustesti näytti positiivista. Vuosia lasta yrittänyt pari oli päässyt lopulta IVF-hoitoon eli koeputkihedelmöitykseen, joka onnistui.

Selvisi, että Janniina Alho odottaa identtisiä kaksosia.

Kun raskaus oli noin puolivälissä, odottavan äidin olo heikkeni. Tutkimuksissa selvisi TAPS-oireyhtymä, joka on vaarallinen molemmille lapsille.

Heinäkuussa toisen vauvan sydän todettiin pysähtyneen.

Toinenkin kaksosista oli vaarassa. Lopulta synnytys oli pakko käynnistää isosti etuajassa. Syntyessään lapsi oli vain 35 senttiä pitkä ja painoi 901 grammaa.

– Hän oli kyllä maailman pienin olento, Nico Salo kuvailee Ilta-Sanomissa.

”Suru tulee aina välillä”

Perhe pääsi syyskuun lopulla kotiin 81 sairaalapäivän jälkeen.

Terveelle esikoistytölle on nyt kertynyt painoa jo lähes neljä kiloa.

– Hän on tosi helppo ja kiltti. Ehkä hän on tottunut sairaalassa niin paljon pahempaan, että ei hän paljoa itkeskele, tuore isä kertoo Ilta-Sanomille.

MM-kisat alkavat joulukuun 3. päivä. Sen jälkeen Saloa odottavat Classicin paidassa Champions Cup ja F-liigan keväät ratkaisuottelut.

Maajoukkuekapteeni Salo kuvailee Ilta-Sanomille olevansa nyt isäksi tulemisen jälkeen rennompi kuin ennen ja nauttivansa urheilemisesta.

– Suru tulee aina välillä, vähän yllättäen. Mutta sitten pitää antaa sen tulla, Salo sanoo.

Ilta-Sanomissa Salo ja Alho kertoivat haastattelun antamisen perusteeksi sen, että muut samojen asioiden kanssa kamppailevat saisivat heidän kokemuksistaan tukea ja apua.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola