Maajoukkueet

Suomi kaatoi Slovakian ja varmisti paikan MM-kisojen puolivälierissä

28.11.
2021
Maajoukkueet

Suomi voitti Slovakian ja varmisti paikan MM-puolivälierissä. Veera Kauppi iski pisteet 3+1. Kuva: IFF

Suomen ja Slovakian naisten salibandymaajoukkueet mittelivät sunnuntai-iltana Uppsalan MM-kisojen alkusarjan ottelussa. Suomi kaatoi Slovakian maalein 7-2.

Suomella oli yllättäviä vaikeuksia avauserässä. Avausmaali nähtiin vartin jälkeen, kun My Kippilän tarkka kuti upposi Slovakian maalin yläkulmaan. Slovakia kuitenkin tasoitti Paulina Hudakovan tarkalla kudilla. 37 sekuntia ennen erätaukoa Veera Kauppi viimeisteli Suomen 2-1-johtomaalin reboundista. Kaiken kaikkiaan Suomen pallollinen peli oli todella huolimatonta.

Toisessa erässä Suomi malttoi paremmin pallon kanssa ja iski kolmesti. Veera Kauppi latoi ensin Suomen kahden maalin johtoon. Daniela Westerlund lisäsi Suomen johtoa komealla lauaksella ja viidennen osuman viimeisteli Laura Rantanen maalin edustalta.

Kolmoserässä Veera Kauppi sai hattutempun täyteen. Slovakian Lenka Cervena kavensi viimeisellä kympillä, mutta se ei avittanut erityisen kovaan kiriin. Sara Piispan osuma viimeisellä minuutilla vimeisteli Suomen voiton. Suomen tehopelaaja ottelussa oli Veera Kauppi (3+1), ja parhaana palkittiin ansaitusti Westerlund. Kolmoserä oli suomalaisittain melko tasapainoinen esitys.

Suomi varmisti voitolla sen, että joukkue nähdään turnauksen puolivälierissä. Sinivalkoiset pelaavat lohkovoitosta tiistaina Ruotsia vastaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen