Pasi Järvinen palaa LASBiin – ”Vanhaksi tukipilariksi ja kokemusmieheksi tullaan”

Pasi Järvisen kauden tähtihetkiä oli vierasvoitto OLS:sta. Steelersin tie vei kuitenkin lopulta Divariin. Kuva: Ari Arola

Pasi Järvisen kauden tähtihetkiä oli vierasvoitto OLS:sta. Steelersin tie vei kuitenkin lopulta Divariin. Kuva: Ari Arola

Maalivahti Pasi Järvinen, 31, edustaa ensi kaudella F-liigan LASBia. LASB on miehelle ennestään tuttu seura, sillä Järvinen pelasi LaSB:ssa Divaria 2013-14 ja LASBissa Salibandyliigaa kaudella 2016-17.

Kaikkinensa Järvisen pääsarjaura on ollut kiintoisa. Hän on edustanut Divarissa SB Vaasaa, LaSB:ia ja viimeksi Kooveeta 2020-21. Liigassakin pelejä on kertynyt Nokian KrP:ssa, SPV:ssä, LASBissa ja viimeksi Hämeenlinnan Steelersissä. Liigakokemusta on jo 263 ottelun verran, ja Järvinen myöntää, että uran jatko ei ollut mikään itsestäänselvyys.

– Joulukuussa jos olisi kysytty, niin luultavasti olisin sanonut uran olevan paketissa kauden jälkeen. Kauden mittaan kuitenkin kun Jääskeläisen Pietarin kanssa höpöteltiin ja katsottiin tulevaa, niin tuli vähän uutta virtaa vanhaankin mieheen. Ilman Pietarin tukea olisi todennäköisesti maski naulassa tällä hetkellä, Järvinen jakaa kiitosta Steelers-kollegalleen LASBin uutisessa.

Järvinen ei ajattele, että ottaisi ainakaan lähtökohtaisesti ykköstorjujan paikkaa LASBissa, vaan näkee Santtu Pohjosen edelleen ykkösvahtina.

– Joku voisi ihmetellä, että miksi sitä hyppää Suomen lahjakkaimman maalivahdin taakse, mutta realiteetit on realiteetteja. Vanhaksi tukipilariksi ja kokemusmieheksi tullaan, ja kun paikka tolppien välissä tulee, niin pallokin tarttuu. Tiedostetaan tilanteet ja tuodaan omat vahvuudet sitä kautta, että tehdään Suomen lahjakkaimmasta Suomen paras muutenkin.