TPS:lla paljon poissaoloja kolmannessa puolivälierässä – ”Ikävän paljon on käynyt ovi sairastuvalla”

TPS sai jobinpostia kolmannen puolivälierän alla. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

TPS sai jobinpostia kolmannen puolivälierän alla. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

TPS:n ja Happeen välisen puolivälieräsarjan kolmannen ottelun alle turkulainen kotijoukkue sai huomattavaa jobinpostia poissaolojen muodossa.

TPS:ltä puuttuu kuusi merkittävää pelaajaa pelistä. Miko Kailiala, Aleksi Ahokas, Toni Salminen, Janne Nurminen, Aleksi Ahokas, Waltteri Vesterinen ja Tuomas Ojala ovat poissa joukkueen vahvuudesta klo 18.30 alkavassa ottelussa. Kuusikko pelasi vielä maanantaina Jyväskylässä.

TPS julkaisi poissaoloista oman uutisen ja sen perusteella pelaajat ovat sairastuneet.

– Jokainen pelaaja haluaa olla taistelemassa oman jengin puolesta kaukalossa silloin kun kevään ratkaisupelejä pelataan. Sitä ajatellen ikävän paljon on käynyt ovi sairastuvalla. Me laitamme kuitenkin kentälle vain terveitä pelaajia ja tämän suhteen ei tehdä nyt eikä jatkossa kompromisseja, seuran urheilujohtaja Perttu Kytöhonka sanoitti seuran sivuilla.

Yksi plussamerkkinen tapauskin TPS:n kokoonpanossa oli, sillä laituri Eero Jalo saattaa pelata ensimmäisen kerran tällä kaudella. Sarjan otteluvoitot ovat 1-1 ja TPS:n kannalta huono seikka on se, että sarjan neljäs sekä viides peli pelataan perjantaina ja sunnuntaina.

TPS ei ole suoraan kertonut, että kyse olisi koronatartunnoista, mutta nykyisten F-liigan koronasääntöjen mukaan pelejä ei voi siirtää koronaan vedoten, vaan jos pelaajia ei ole tarpeeksi niin joukkue tuomitaan hävinneeksi 5-0. ”Luovutustappio” ei kuitenkaan johda suoraan pudotuspeleistä putoamiseen, vaan seuraavaan otteluun on mahdollista osallistua, jos kokoonpano sen mahdollistaa.

Ottelun kokoonpano täällä