FBC Turku nousee historiallisesti F-liigaan – Joona Heiskanen maalasi neljästi

FBC Turku nousee F-liigaan! Kuva: Anssi Koskinen

FBC Turku ja Joensuun Josba kohtasivat torstaina F-liigakarsinnan kolmannessa finaalissa Turussa. FBC Turku voitti pelin 4-2 ja nousee F-liigaan kaudelle 2022-23 voitoin 3-0.

Kotijoukkue FBC sai hyvän alun otteluun. Joona Heiskanen viimeisteli avausmaalin puolittaisesta läpiajosta ajassa 3.33. Tästä ei kulunut minuuttiakaan, kun sama mies onnistui maalinteossa. Miikka Sokka tarjosi paikan vapaalyönnistä, ja Heiskanen paukutti sen verkkoon.

Heiskanen oli tehdä kolmannenkin toisella kympillä, mutta siinä tilanteessa hän rikkoi maalivahtia ja edesssä oli kahden minuutin alivoima. Josba ei kuitenkaan tällä kertaa maalannut ylivoimalla. Vaikka FBC sai hyvän alun otteluun, oli erä kohtuullisen tasainen ja Josballakin oli omat maalisaumansa, mutta FBC kesti ja puolusti hyvin pallolla.

Toisessa erässä maalihanat pysyivät pitkään kuivina. Kuitenkin hiukan puolivälin jälkeen iski tuttu Heiskanen ja hän viimeisteli hattutemppunsa maalin edustalta. Josban tilanne näytti synkältä ennen päätöserää, mutta Kasper Tähkä laittoi maalin edestä paluupallon verkkoon 21 sekuntia ennen loppua.

Josba paransi peliä kakkoserässä selkeästi, mutta hyvin puolustanut kotijoukkue piti joensuulaiset pitkälti poissa parhailta maalipaikoilta. Kolmoserään mentiin FBC:n 3-1-johdossa.

Josba tuli maalin päähän kolmoserässä Eetu Kuittisen komealla yksilösuorituksella ajassa 44.37. FBC Turku iski kuitenkin pari minuuttia myöhemmin. Asialla oli neljännen kerran Heiskanen, jolle muu kentällinen petasi hyvän paikan keskustaan.

FBC Turun 4-2-johdossa mentiin viimeiselle vitoselle asti, jolloin Josba käytti aikalisän ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia. Josba myllytti loppuun asti, mutta FBC Turun johto kesti loppuun asti. FBC:n voitto olikin pitkälti vahvan puolustuspelin tulosta.

FBC Turun nousu on historiallinen, sillä joukkue ei ole koskaan aiemmin pelannut liigatasolla.