Historiaa – TPS:lle kautta aikain ensimmäinen salibandyn naisten Suomen mestaruus

Kuva: Anssi Koskinen

PSS:n ja TPS:n välinen F-liigan naisten sarjan seitsemäs finaali miteltiin karnevaalitunnelmissa Porvoossa. TPS kaatoi PSS:n maalein 2-1 ja juhlii SM-kultaa otteluvoitoin 4-3.

Avauserä miteltiin tasaisissa merkeissä, ja kaksikymppisellä nähtiin yksi maali. Inka Lampinen löysi maalille unohtuneen Ella Sundströmin maalin edustalta ajassa 8.52 ja kotiyleisö räjähti riemuun. Paikkoja oli TPS:llekin, mutta Arla Salo koppaili varmasti. Kumpikaan ei pelannut ensimmäistä kaksikymppistä kovinkaan kontrolloidusti, mutta avauserä oli hiukan enemmän PSS:n hallussa.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli ylivoimatkin käytössä kertaalleen. PSS sai pitää palloa aika rauhassa pitkiä aikoja, mutta TPS:llakin oli hetkensä.

TPS:n tasoitus syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia. Milla Nordlund haki laukaisupaikan keskeltä ja laukaus upposi alakulmaan. Tämän jälkeen PSS:lla oli jokunen maalipaikka, mutta TPS kesti. Ajassa 48.25 Noora Rantanen iski pallon maalin edestä verkkoon ja TPS pääsi 2-1-johtoon.

Tämän jälkeen PSS nosti riskitasoaan, ja se avasi hyvin prässiä avanneelle TPS:lle vastaiskusaumoja. Paikkoja oli PSS:llakin, mutta hyvä maalivahtipeli ja puolustus piti lukemat vähämaalisina. Pitkään jatkettiin ilman katkoja lopussa, mutta PSS pääsi ottamaan lopussa aikalisän ajassa 59.08. Ennen sitä joukkue oli jo pelannut ilman maalivahtia.

Vielä aivan lopussa TPS käytti oman aikalisänsä. Se kesti loppuun asti ja nappasi samalla seurahistoriansa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruuden salibandyssa.