Jonaesonin päätä ei huimaa liigafinaaleissa: ”Kyllä se tuntui varmimmalta ratkaisulta siinä kohtaa”

Taitava Nico Jonaeson suorittaa korkealla tasolla uransa ensimmäisissä liigafinaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Taitava Nico Jonaeson suorittaa korkealla tasolla uransa ensimmäisissä liigafinaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Classic näytti keskiviikkona, että se ei aio kovin helpolla luopua Suomen mestarin tittelistään. Se raapi 4-3-voiton KrP:ta vastaan Nokian jäähallissa ja johtaa sarjaa voitoin 3-1.

Classic vienyt näistä maalin peleistä kaksi nimiinsä, vaikka suoritustaso ei ole ollut hyvä. Keskiviikkonakin KrP oli Classicia ”vaarallisempi”, mutta niin vain tamperelaisryhmä vei voiton. Miksi?

– Jaa-a. Ehkä tänään oli ainakin se, että se mitä saatiin olla johtoasemassa, ei oltu siinä tarpeeksi hyviä. Pakko sanoa, että on kaverin kassarikin ottanut aika monta tonttia mitä meillä on ollut. Äkkiseltään en oikein osaa sanoa sen isompia syitä, Jonaeson pohti ja lupasi antaa aikaa nuorille faneille haastattelun jälkeen.

Jonaesonin johtama kakkoskenttä oli KrP:n ja koko pelin parasta antia viisikkotasolla nelospelissä. Laidoilla viilettävät Henri Johansson (1+1) ja Valtteri Viitakoski. Pakissa luutivat Joni Henttonen ja Morics Krumins (1+0). Voisi sanoa, että kentällisessä on viisi aika erilaista pelaajaa, mutta se on hitsautunut hyvin yhteen.

Keskiviikkona se teki kaksi joukkueen kolmesta maalista ja jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä jäi. Välillä kentällisellä on ollut vaikeampaakin, mutta viimeisessä kolmessa finaalissa vire on ollut erinomainen, ja nousujohteinen.

– Ehkä tuo Oilers-sarja oli meiltä vähän tahmea. Ei oikein saatu tulosta ja jouduttiin vähän puolustaan, mutta finaalisarjaan lähdettäessä se eka peli oli parempi, muttei ihan timanttinen ollut.

– Sitten vain sovittiin, että turhaan tässä aletaan miettiin ja stressaan, koska tässä on sellaisia äijiä jotka on parhaimmillaan silloin kun ei mietitä ja annetaan pelin viedä. Pari sovittua juttua, mutta en mä tiedä.

– Kyllä tolla ketjulla nyt on syytäkin pelin kulkea tässä vaiheessa kautta, Jonaeson linjasi.

Jonaeson erottui vielä yksinkin edukseen nelospelissä. Taitava hyökkääjä väläytteli paikoin myös yksilötaitoaan. Yhdessä tilanteessa sentteri vei kahville kaksi Classic-karvaajaa näyttävällä oman pään pyörähdyksellä. Pallon menettäminen ei ilmeisesti jännittänyt?

– Ei, kyllä se tuntui varmimmalta ratkaisulta siinä kohtaa, kun oli kaksi pelaajaa tulossa vastaan, eikä ollut hajuakaan missä omat pelaajat menee. Oli pakko yrittää tollaista. Karvaajat ei odota tota niin se välillä sattuu menemään läpi, taiteilija kommentoi naurahtaen.

Kuulin huhuja, että laitoit mailan säpäleiksi pelin jälkeen. Meinasitko lopettaa kauden tähän vai mistä oli kyse?

– En todellakaan, vaan harmittelin tota kun itellä oli joku neljä maalipaikkaa tuohon kolmanteen erään.

– Samat neljä voittoa meidän pitää vieläkin ottaa, hävittiin tänään tai ei. Sarja on ihan kesken vielä. Meidän kopissa uskoa vielä riittää, Jonaeson vakuutti.

No nyt KrP on selkä seinää vasten ja jokaisessa pelissä Classic voi ottaa itselleen mestaruuden. Nokialaisten pitäisi voittaa kolme seuraavaa peliä. Miten se tapahtuu?

– Isossa kuvassa jatketaan samaa hommaa, mutta pitää vain paikoista laittaa sisään. Meillä on kuitenkin helvetin hyviä äijiä tekemään maaleja, niin nyt vain verkot tötterölle. Ei siinä muuta.

– Kaikki ovat nähneet, että me pystytään haastamaan ja ollaan jopa parempiakin tässä sarjassa. En tiedä miten tilastot menee tai muuta, mutta varmaan aika lailla tasan tai osittain jopa meille. Ollaan hävitty ne tärkeimmät eli pelit. Kun laitetaan paikoista sisään niin uskon, että saadaan vielä hyvä sarja tästä.

Todettakoon tilastonurkkauksesta vielä, että Jonaeson on oikeassa. KrP:n kakkonen vei pelissä maaliodottaman 2.9-0.4 omaa kenttäänsä vastaan. KrP vei myös koko pelin odottaman lukemin 4.00-3.2, mutta Classic vei voiton tehokkuuden ja tehdyn ylivoimamaalin turvin.

Lisää sarjasta tilastojen valossa voi lukea täältä.