Kovanen hätyytteli jopa maaliennätystä, kun KrP syttyi aikalisällä – ”Ei tuollaisia kuteja ihminen ota kiinni”

Joonatan Kovanen (vasemmalla) oli Nokian KrP:n illan sankareita. Joona Rantala näyttää, että pomppu nousee. Keskellä Lauri Alkki. Kuva: Esa Takalo

Joonatan Kovanen (vasemmalla) oli Nokian KrP:n illan sankareita. Joona Rantala näyttää, että pomppu nousee. Keskellä Lauri Alkki. Kuva: Esa Takalo

Joonatan Kovanen ja Mikko Laakso olivat todellinen tehoduo maanantaina, kun Nokian KrP otti Raholassa 9-4-voiton Esport Oilersista. Hyökkääjät nettosivat kuusi pistettä: Kovanen 5+1 ja Laakso 2+4.

Kovanen kutitteli jopa miesten liigan pudotuspelien yhden ottelun maaliennätystä, josta jäi yhden päähän. Ennätys on Sami Johanssonin nimissä maaliskuulta 2014, jolloin hän iski kuudesti Classicin voittaessa Westend Indiansin puolivälierässä 12-5.

Kovanen sai kuulla asiasta ensin Pääkallon haastattelussa, josta marssi Ruudun suoraan lähetykseen kuulemaan saman kysymyksen.

– Oho! No, siinä oli tyhjä maali vielä, mutta ei saanut sisään, Kovanen totesi Pääkallolle.

Hänellä oli todellakin lopussa mahdollisuus iskeä kuudes osuma tyhjiin Oilersin pelatessa ilman maalivahtia, mutta espoolaispelaaja pystyi peittämään yrityksen.

Edellisen viiden maalin ottelun löytääkseen Kovasen uraa pitäisi hyökkääjän mukaan kelata jonnekin juniorivuosille.

Tutkapari Mikko Laakso syötti yhtä vaille kaikki Kovasen maalit. Lisäksi Kovanen tarjosi passin Laakson toiseen osumaan, jonka hän iski lopussa tyhjiin.

KrP sai neljä ylivoimaa, jotka kaikki onnistuivat. Kovanen iski ”Näätälauman” yv-maaleista kaksi ja Joona Rantala kaksi.

– Siellä on laatuäijiä jokainen, aika luovia. Tuollaisia kuteja kuin Rantala ja Kovanen laittoivat tänään viivasta, ei niitä ihminen ota kiinni, Laakso kuvaili ylivoimaa.

Kovanen arvioi, että KrP:n ylivoimapeliin löytyi nyt rentous.

– Mukana oli ehkä ripaus vanhaa ylivoimaa muutaman kauden takaa. Nyt maltettiin jauhaa, ei lähdetty heti roiskimaan. Saatiin rakennettua hyvät paikat. Oltiin siinä Rantalan kanssa viivassa ja saatiin nyt ammuttua peitoista ohi, Kovanen arvioi.

Aikalisä toi tunnetta

Nokian KrP oli pakotettu suhteellisen nopeaan aikalisään jo kellon näyttäessä 13.45. Kovasen ripeästi tulleen avausmaalin jälkeen Oilers tuli vahvasti ja iski taululle 4-2-vierasjohdon.

– Siinä vähän muistuteltiin, että tämä on meidän kotipaikka, eikä täällä kukaan muu voi pelata tuolleen kuin kaveri (Oilers) pelasi alussa, Laakso kertasi aikalisää.

Nokian KrP voitti aikalisän jälkeen pelatun ottelun lopun puhtaasti 7-0. Kovasen mukaan penkillä alkoi näkyä enemmän tunnetta, jota myös valmentajat toivoivat.

– Oilersin neljännen maalin kanssa päätettiin Rantalan Joonan ja Laakson Mikon kanssa, että nyt ruvetaan väkisin puskemaan sellaista positiivista: huudetaan ja tsempataan. Se sitten tarttui siihen. Oli pirteä esitys koko joukkueelta, Kovanen kertasi.

Siinä on hänen mukaansa menestysresepti myös seuraavaan välieräotteluun, joka on edessä keskiviikkona Espoossa. Ottelusarja on nyt nokialaisille 3-2 ja KrP:lla on kaksi ottelupalloa selviytyä finaaleihin. Sama tilanne KrP:lla oli myös viime kevään välierissä Classicia vastaan. Silloin KrP:n unelma loppuottelupaikasta ei toteutunut, mutta nyt siihen on jälleen mahdollisuus.

– Koetetaan saada tuollainen hyvä älämölö tuonne penkille. Kuten varmaan kuuluu, ääni on aika käheänä. Iloittiin joukkuekavereiden onnistumisista ja se poiki onnistumisia sinne kentälle. Tänään saatiin tosi hyvä positiivinen kierre omista onnistumisista, Kovanen makusteli.