EM-kisauudistus ei herättänyt suurta kannatusta tai vastustusta – ”Eihän tätä ajatuksenjuoksua kyllä kukaan oikein ymmärrä”

Salibandyn EM-uudistus oli osan mielestä hyvä, osan mielestä huono uudistus. Kuva: Henri Keränen

Salibandyn EM-uudistus oli osan mielestä hyvä, osan mielestä huono uudistus. Kuva: Henri Keränen

Viime viikolla kysyimme viikon kysymyksenä, että ”Pidätkö salibandyn EM-kisoja hyvänä uudistuksena?”.

Vastaajista kaikkiaan 58,1% kannatti ajatusta EM-kisoista ja täten 41,9% oli uudistusta vastaan. EM-kisat tulee siis vuonna 2015 joka tapauksessa ja korvaa Euroopan huippumaiden osalta MM-karsinnat.

Ideaa epäilevät olivat aktiivisempia kommentoijia. ”Jonninmoinen friikki” sanoi seuraavaa:

Kannatan lämpimästi EM-kisoja sen jälkeen kun liitto julkistaa numerot joista käy ilmi että yhteistyökumppaneilta saadut sponsorieurot kattaa tämän uudenkin ’arvokisan’ kulut.
Olisin jatkanut vanhalla mallilla muuttaen sitä niin että edellisten kisojen neljä parasta pääsisivät seuraaviin kisoihin ilman karsintoja.

Arto Kilponen toivoi EM-kisoihin MM-kisoista poikkeavia sääntöjä:

Teen tässä oletuksen, että ne pelataan täsmälleen samoilla joukkueilla ja säännöillä kuin MM-kisat. En pidä hyvänä uudistuksena silloin.

Jos tämä pelataan B-maajoukkueilla (tai U23 joukkueilla tai jollain sellaisilla), niin pidän hyvänä. Siis esim. niin, että neljän MM-kisojen parhaan kesken sääntö, että kyseisissä MM-kisoissa pelanneet eivät saa pelata seuraavissa EM-kisoissa.

Tai sitten niin, että Suomi ja Ruotsi lähettävät kisoihin vaikka A-maajoukkueen, U23-joukkueen ja U19-joukkueen.

Pidän tätä erittäin hyvänä uudistuksena myös siinä vaiheessa, kun MM-kisojen top-4 joukkoon, mieluummin ihan mestariksi asti, tulee suhteellisen jatkuvasti joku ei-Euroopan maa. Tai siis, pystyt mitalihistoriasta suoraan kertomaan, että nämä ovat MM-kisojen mitalistit ja nuo taas EM-kisojen. Tällä hetkellähän se on puhdas mahdottomuus.

Käyttäjä niksumalm näki, että muutoksia tehdään nyt vääriin kisoihin:

Eihän tätä ajatuksenjuoksua kyllä kukaan oikein ymmärrä. MM-kisojen malli tässä olisi ehdottomasti pitänyt muuttaa eikä laittaa paukkuja EM-kisoihin, mutta tässä näyttää taas olevan tämä vanha klassinen että halutaan vain tehdä joku muutos jotta näyttää siltä että tehdään jotain.