TPS murskasi Classicin Lempäälässä – hallitsevalle mestarille suurinumeroisin tappio vuosikausiin

TPS vei ja Classic vikisi. Kuva: Anssi Koskinen

TPS vei ja Classic vikisi. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigan perjantai-illan ottelukierroksella nähtiin harvinaisen kova tulos, kun TPS pyöritti Classicin kumoon vieraissa lukemin 10-2.

TPS latoi avauserässä taululle jo lukemat 6-0 ja jatkoi vakuuttavasti läpi ottelun. Ottelun tehomiehenä hääri Miko Kailiala pistein 2+2.

Voisi tietenkin puhua vain Classicin heikosta esityksestä, mutta merkittävää tai ehkä merkittävämpää oli TPS:n erinomainen suoritus. Turkulaisjoukkue onkin ollut F-liigan syyskauden paras joukkue tähän asti, ja johtaa runkosarjaa viiden pisteen kaulalla Oilersiin nähden.

TPS kaatoi Classicin jo aiemmin tällä viikolla maalein 3-2. Murskavoiton lisäksi on hyvä huomioida, että se päästi vain neljä maalia kahdessa pelissä.

Classicin kausi on ollut tuloksellisesti heikoin vuosikausiin. Se on kaudesta 2015-16 alkaneen mestaruusputken jälkeen kerännyt kausitasolla yleensä vähintään 85% tarjolla olleista pisteistä (esim. viime kaudella 91% runkosarjassa) ja voittanut myös runkosarjan monta kautta putkeen. Nyt lukema on hiukan yli 71% 14 ottelun jälkeen ja joukkue on kolmantena.

Suoritustasoa ei selitä pelkästään MM-kisojen jälkeen tulleet kärkipelaajien poissaolot, sillä ailahtelevaisuutta oli ilmoilla jo alkukaudesta. Nytkin sillä oli kokoonpanossa yli kentällinen maajoukkuetason pelaajia, joista tosin osa jätti leikin kesken syystä tai toisesta.

TPS-tappio oli Classicin suurin vuosikausiin. Kaudesta 2015-16 sen suurin tappio liigassa on ollut 3-8-häviö 2016 välierissä Viikinkejä vastaan. Vertauskohta murskalukemille löytyy 2014 (12.4.) finaaleista, jolloin Happee rusikoi tamperelaiset luvuin 11-2.

Illan muissa liigapeleissä KrP kaatoi FBC Turun Turussa maalein 7-3. Indians taasen löylytti ErViä kotonaan lukemin 9-3.