Cupin finaalin tehopelaajana kunnostautunut Marttala: ”Näytettiin kuka tällä hetkellä johtaa meidän sarjaa”

Anna Marttala keräsi cupin finaalissa tehot 2+1. Kuva välieräottelusta Classicia vastaan. Kuva: Esa Takalo

Anna Marttala keräsi cupin finaalissa tehot 2+1. Kuva välieräottelusta Classicia vastaan. Kuva: Esa Takalo

TPS juhlii paraikaa historiansa toista salibandyn Suomen Cupin voittoa. Finaali SB-Prota vastaan päättyi 7-4-voittoon Hämeenlinnan Final Four -tapahtumassa.

TPS oli pelin selkeä ennakkosuosikki, mutta SB-Pro laittoi liigan sarjakärjen tiukoille. Pro johti peliä avauserän jälkeen 2-1.

– Eka erä on ollut näissä Suomen Cupin peleissä aika tahmea, mutta siitä pystyttiin parantamaan paljon, TPS-hyökkääjä Anna Marttala sanoitti pelin jälkeen.

TPS kuitenkin hallitsi peliä selkeästi varsinkin toisesta erästä eteenpäin. Se ei kuitenkaan ollut läheskään yhtä tehokas kuin nurmijärveläisjoukkue joka upotti palloja sisään hyvällä prosentilla varsinkin TPS:n painostusjaksojen keskellä.

– En osaa sanoa mikä siinä oli alussa. Ehkä ei oltu ihan täysin hereillä siinä kohtaa vielä ja mun mielestä veskakin otti muutamia hyviä koppeja. Tokassa ja kolmannessa erässä alkoi osumaan paremmin, Marttala arvioi.

Oikealta puolelta laukova Marttala otti itse maalintekovastuuta. Laituri on tehnyt tällä kaudella F-liigassa tehot 5+0, mutta cupin finaaliin syntyivät tehot 2+1 ja teholukema +3. Marttala oli ottelun tehokkain pelaaja.

– Sain hyvän tilaisuuden pelata hyvässä kentässä ja hyvien kavereiden kanssa, niin oli kiva käyttää se hyödyksi tällä tavoin.

TPS voitti Suomen Cupin viimeksi 2017 ja osa sen joukkueen pelaajista on edelleen mukana. Marttala on myös cupin mestari, mutta edellinen mestaruus tuli toisen turkulaisjoukkueen FBC Loiston riveissä 2021. Lähtökohta oli tuolloin erilainen, vaikka vastassa oli sama joukkue, SB-Pro.

– Loiston kanssa oltiin selkeästi altavastaajia ja otettiin se voitto. Tänään ei annettu sellaisen tapahtua, että näytettiin kuka tällä hetkellä johtaa meidän sarjaa, ja tulos on sen mukainen.

TPS johtaa naisten liigaa suorastaan ylivoimaisesti. Se on voittanut kaikki 16 peliä maalierolla 148-40. Cupissa tai liigassa ei ole vielä tarvinnut hävitä yhtäkään ottelua.

Tuleeko teille tällä kaudella yhtäkään tappiota Suomessa?

– Siihen tietysti pyritään, että ei tule.

TPS:n pelit jatkuvat viikon päästä paikallispelin merkeissä. Sen verran on pelitaukoa, että cupin pystyä voi hiukan juhlistaa.

– Eiköhän sitä vähän voi juhlistaa, Marttala vahvisti ja liittyi TPS-pelaajien yhteislauluun.