Kahden maalin yllätysratkaisija Teemu Harle: ”Tuli pikkukolahdus päähän ja napsahti varmaan joku johto poikki”

Teemu Harle on tehnyt kahdella viime liigakaudella yhteensä neljä maalia. Cupin välierissä upposi kaksi tärkeää osumaa. Kuva: Juha Hautakangas

Teemu Harle on tehnyt kahdella viime liigakaudella yhteensä neljä maalia. Cupin välierissä upposi kaksi tärkeää osumaa. Kuva: Juha Hautakangas

F-liigajoukkue OLS raivasi lauantai-iltapäivällä tiensä Suomen Cupin finaaliin kaatamalla Divarin M-Teamin välierissä maalein 7-4.

Ja nimenomaan raivasi, sillä peli oli kolmanteen erään lähdettäessä 3-3 ja vielä 4-4 ajassa 48.15.

– Katottiin aamulla videoita ja tiedettiin kyllä miten kaveri pelaa. Oltiin vähän jotenkin aneemisia, mutta meidän kakkoskenttä pelasi tosi hyvin. Meidän ykköskentän kanssa alotettiin tosi, tosi huonosti. Ollut pidempään jotenkin vaikeuksia pelata, mutta näköjään kolmenteen erään löytyi itseluottamusta ja halua pelata, OLS-pakki Teemu Harle sanoitti Hämeenlinnassa pelatun ottelun jälkeen ja jatkoi:

– Sanotaanko niin, että aika vaikea peli, mutta onneksi meni näin.

Kuten todettua peli oli tasainen pitkään. Harle osui kolmannen erän avauskympillä ja vastasi ottelun 5-4-voittomaalista, joka syntyi ajassa 49.27. Kaksi minuuttia myöhemmin Joni-Arttu Sieppi iski oululaisten kuudennen ja hetkeä myöhemmin Olli-Matti Virrankari sulki M-Teamin kioskin lopullisesti.

Jotain siinä toisella erätauolla ilmeisesti tapahtui?

– Siepin Joni-Arttu piti siinä kyllä sellaisen palopuheen, että eiköhän joka jätkä herännyt siinä, että halutaan voittaa ja mennä finaaliin.

Sieppi johti joukkuetta esimerkillä tarjoten syötön molempiin Harlen maaleihin ja iskien itse vielä yhden kolmoserässä. Harle naulasi molemmat osumansa maalin edustalta, ja ensimmäisessä hän sai osuman päähänsä rynnittyään maalintekoon.

Tällä kaudella liigassa 19 otteluun tehot 2+5 tehnyt Harle onnistuikin varsin oivaan paikkaan osumaan kahdesti. Mistä moinen ketsuppipullon avautuminen?

– En tiedä. Joku suonenveto varmaan. Toinen tuli varmaan siitä, kun ensimmäisessä maalissa tuli pikkukolahdus päähän ja napsahti varmaan joku johto poikki.

Minkälainen kolahdus se oli?

– Ei siinä isompia. Vähän sellainen tärähdys vain. Toivottavasti selvitään säikähdyksellä.

Paineet on Classicilla

OLS:lla ei ole todellakaan kulkenut liigassa viime aikoina. Se on voittanut vain yhden pelin viimeisestä seitsemästä ja on putoamassa pois pudotuspelitaistosta nykyvauhdilla. Seurahistorian ensimmäinen cupin finaalipaikka tulee varmasti hyvään saumaan.

– Tosi iso juttu meille. Tekee meille jokaiselle varmasti tosi hyvää. Nuoria pelaajia paljon. Onkohan monikaan meidän pelaaja Suomen Cupin finaaleissa pelannut tai mitään muitakaan finaaleita? Ei kovin moni ainakaan. Aika ainutlaatuinen juttu, Harle pohti.

OLS mainosti Harlen pelaajasopimusta kesällä 2021 sillä, että kyseessä on rankkarispesialisti. Tätä taitoa on myös nähty paikoin liigakentilläkin. Cupin finaali olisi oiva paikka näyttää rankkaritaitoja, jos sellaiseen tulee tarvetta.

– En tiedä, en ole tällä kaudella tainnut vielä yhtäkään rankkaria vetää. Muutama ässä on kyllä hihassa, mutta meillä on tässä joukkueessa muutama muukin aika hyvä rankkarivetäjä. Antanut niiden poikien käydä laukomassa.

OLS:n vastus sunnuntaina klo 17 alkavassa pelissä on Tampereen Classic. Se on hallitseva Suomen Cupin ja F-liigan mestari. OLS on paikoin onnistunut viime vuosina haastamaan Classicia ihan hyvin, mutta tamperelaiset ovat voittaneet viimeiset 10 kohtaamista. Viimeisin kohtaaminen päättyi rujoin lukemin.

– Sanoisin, että Classic on pahin mahdollinen vastus meille. Kyllä meillä aika paljon on hampaankolossa viime pelistä, joka päättyi 17-3 Classicille. Se oli hirveä peli. Myös viime kauden puolivälieristä jäi aika paljon takaisinmaksettavaa.

– Meillä ei ole siinä pelissä mitään muuta kuin voitettavaa, että Classicilla on siinä pelissä enemmän paineita kuin meillä, Harle heitti paineet vastustajan niskoille.