Salminen oli outolintu cup-mestarien joukossa: ”Aika nättii on”

Toni Salminen nosteli cup-kannua hymyssä suin. Kuva: Juhani Järvenpää

Toni Salminen nosteli cup-kannua hymyssä suin. Kuva: Juhani Järvenpää

Classic otti niin sanotusti omansa kaatamalla OLS:n Hämeenlinnan Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina lukemin 9-0.

Classicin joukkue on täynnä sekä Suomen mestaruuksia että cup-voittoja kahmineita pelaajia. Joukkoon mahtuu kuitenkin yksi outolintu. Puolustaja Toni Salminen siirtyi täksi kaudeksi joukkueeseen TPS:sta, joka ei ole miesten tasolla voittanut cupeja tai mestaruutta.

Eikä Classickaan ole tällä kaudella voittanut Super Cupia tai Champions Cupia. Täten Salminen oli erityisen iloisen oloinen mestaruuden ratkettua.

– Tää on ensimmäinen. Viimeksi tullut A-junioreiden SM-kultaa vuonna 2017. Sen jälkeen 2019 hävittiin nimenomaan Classicille SM-finaalisarja. Kyllä tää on semmoinen asia, että aika nättii on, Salminen hehkutti.

9-0-lukemat olivat harvinaisen karut cupin finaaliin. Classic ei ihan niin ylivoimainen ollut koko ottelun mitalla. Kahden erän jälkeen tilanne oli kyllä 5-0, mutta OLS ainakin siinä vaiheessa pysyi melko hyvin mukana pelissä.

– Kaksi ekaa erää OLS oli aika hyvin mukana, vaikka me pystyttiin aika hyvin olemaan pallon kanssa ja siinä onnistuttiin myös hyvin. Ei ollut pelkästään sitä, että mentiin surffailemaan. Oltiin mun mielestä fiksuja tänään ja saatiin pidettyä kaveri parhaimmilta maalintekopaikoilta pois. Lopussa huomasi, että nautittiin tuosta pelaamisesta jo aika paljon. Meni aika hyvin tänään.

Classicin alkukausi on ollut harvinaisen huono. Melko suurena syypäänä voi pitää jatkuvia poissaoloja. Pari viikkoa sitten pelatussa Champions Cupissa ja Suomen Cupin final fourissa joukkue oli ”lähes täysi”.

Molemmissa tapahtumissa joukkueen vire on näyttänyt melko ikävältä F-liigan vastustajajoukkueiden kannalta.

– Iso asia on ollut, että ollaan saatu lähestulkoon kaikki äijät pelille. Vähän on treenattu viisikkopeliä. Aiemmin on tultu peliin ja tiedetty kokoonpano samana päivänä, eikä ole oikein kerennyt sen enempää suunnittelemaan. Huomaa sen, että tässä jengissä on aika paljon sellaisia, jotka on kovia pelejä pelannut, ja syttyy niistä ihan eri tavalla.

Salminen pystyy katsomaan asioita hiukan ulkopuolelta, koska on tullut nimenomaan Classicin haastajajoukkueesta mukaan. Sen lisäksi hän on toki turkulaisena mukana tamperelaisjoukkueessa.

– Tietysti turkulaisilla on aina hankalaa täällä, Salminen latasi.

– Ei, ihan loistavasti on mennyt sopeutuminen. Sekin on varmasti auttanut, että oon tuntenut täältä aika paljon ukkoja jo entuudestaan. Ollaan kyllä nautittu ihan uskomattoman paljon.

Miten se on vaikuttanut, että veli (Tino Salminen) kävi pelaamassa Classicissa aiemmin?

– Positiivisesti, mutta varmasti myös negatiivisesti. Hän oli vähän semmoinen ukkeli, että ei pitänyt suutaan kiinni. Mä koetan pitää vähän pienempää suuta, puolustaja virnisti.