Raatarila antaa panoksensa TPS:lle jatkossakin, vaikka päävalmentajuus päättyy

Santeri Raatarila ei ota kokonaan aikalisää salibandysta. Kuva: Anssi Koskinen

Santeri Raatarila ei ota kokonaan aikalisää salibandysta. Kuva: Anssi Koskinen

Santeri Raatarilalla on paikka ensi kaudella Perttu Kytöhongan valmennusryhmässä TPS:n miesten F-liigajoukkueessa, seura tiedottaa.

Joulukuussa kerrottiin, että seuran urheilujohtaja Kytöhonka ottaa joukkueen päävalmentajan paikan ensi kaudella, kun Raatarila oli ilmoittanut seurajohdolle jättävänsä tehtävän tämän kauden jälkeen. Perusteena oli Raatarilan halu panostaa myös kentän ulkopuoliseen työelämään useamman salibandytäyteisen vuoden jälkeen.

– Olen pohtinut paljon millaisista asioista haluaisin arkeni täyttyvän tulevaisuudessa sekä miten ja millaisessa ympäristössä haluaisin jatkossa valmentaa. Kun arjen palaset alkoivat loksahdella paikalleen ja tein päätöksen jäädä Turkuun, oli tutussa ja hyvässä ympäristössä jatkaminen itselleni helppo päätös, Raatarila perustelee seuran uutisessa.

– Vaikka liigajoukkueen päävalmentajuus kiinnostaa itseäni edelleen tulevaisuudessa, takaraivossani on koko ajan ollut ajatus, että jossain kohtaa haluan vielä oman kehittymiseni kannalta toimia myös apuvalmentajan roolissa.

Menossa on Raatarilan toinen kausi TPS:n peräsimessä. Ennen TPS-pestiään Raatarila on valmentanut muun muassa FBC Turkua ja Josbaa Divari-tasolla.

Perttu Kytöhonka puolestaan kommentoi seuran uutisessa, miksi Raatarila haluttiin pitää organisaatiossa mukana.

– Omat urheilujohtajan tehtäväni eivät ole vähenemässä, joten minulle on ollut tärkeää saada tähän liigajoukkueen taustoille sellainen johtoryhmä ja valmennustiimi, että joukkueen arkitekeminen pystytään pitämään korkealla tasolla. Kokonaisuus ei ole vielä ihan maalissa, mutta Santerin myötä yksi iso palanen tässä on lisää, Kytöhonka sanoi.

TPS:n valmennusryhmän muutoksista myös se tiedetään jo, että nykyinen apuluotsi Toni Läntinen siirtyy kauden jälkeen Porin Karhujen valmennuspäälliköksi.