TPS:n miesten valmennukseen muutoksia – seuran urheilujohtaja Perttu Kytöhonka ottaa ohjat kaudella 2023-24

Raatarila on luotsannut TPS:n mukaan kärkitaisteluun. Kuva: Esa Jokinen

Raatarila on luotsannut TPS:n mukaan kärkitaisteluun. Kuva: Esa Jokinen

TPS:n miesten liigajoukkueen nykyinen päävalmentaja Santeri Raatarila jää sivuun tehtävästään kuluvan kauden jälkeen.

Raatarilan seuraajaksi nimitettiin seuran urheilujohtajana työskentelevä Perttu Kytöhonka, joka aloittaa uudessa pestissään toukokuussa 2023. 1+1-vuotisella sopimuksella päävalmentajaksi siirtyvä Kytöhonka jatkaa myös nykyisessä tehtävässään urheilujohtajana.

TPS:n toiminnanjohtaja Matti Mäkelä valoitti ratkaisun taustoja seuran tiedotteessa.

-Joukkueen sarjan kärkitaisteluun luotsannut Santeri Raatarila on syksyn aikana kertonut seurajohdolle, että haluaisi useamman salibandytäyteisen vuoden jälkeen panostaa myös kentän ulkopuoliseen työelämään. Samalla olemme käyneet seurassa muutosneuvotteluja ja pohtineet erilaisia keinoja talouden sopeuttamiseen.

-Muutosneuvottelujen aikana päädyin siihen, että yhdistämme urheilujohtajan sekä päävalmentajan työtehtävät toukokuusta 2023 lähtien 1+1 kauden ajaksi. Kevennämme liigajoukkueen kulurakennetta mahdollistaen samalla kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen, Mäkelä paljasti.

Muutoksesta huolimatta kauden loppuun asti luotsaavalla Raatarilalla on vielä täysi fokus saada maksimaalinen tulos irti joukkueesta. 13 pelatun ottelun jälkeen TPS on 11 voiton myötä sarjataulukon kärkipaikalla.

-Viimeisen vuoden aikana olen tullut siihen lopputulokseen, että haluan ainakin tässä kohtaa erottaa valmentamisen ja päivätyön tekemisen toisistaan. Intohimo valmentamista kohtaan ei siis ole itselläni hävinnyt minnekään, vaan kyse on enemmänkin palikoiden uudelleenjärjestelystä ja selkeyden tuomisesta henkilökohtaisen arjen sekä valmentamisen välille.

– Henkilökohtaisesti olen tulevan suhteen levollisin mielin ja aion nauttia täysillä tästä hetkestä. Meillä on joukkueen kanssa nyt hyvä juttu menossa ja kaikki fokus sekä oma intohimo ovat kiinni siinä, että saadaan revittyä tästä kaudesta irti maksimaalinen tulos, Raatarila kertoi.

Kytöhonka toimi TPS:n miesten päävalmentajana kausina 2010-12.